DR vrimler med julekoncerter de næste uger

Både i DR Koncerthuset og over hele landet vil de i kommende uger emme af jul fra DRs kor og orkestre og fra solister, som DR har inviteret. Omkring 20.000 har indtil videre løst billet.

Efter nogle års pause er Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn i år tilbage med sine julekoncerter for børn i DR Koncerthuset. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Når Ramasjang-vært Silja Okking lørdag eftermiddag byder velkommen i DR Koncerthuset til ’Jul med DR Symfoniorkestret og børnekor’, skyder hun samtidig næsten en hel måned i gang, hvor det bare vil emme af julens toner.

For både i DR Koncerthuset og over hele landet sørger DRs kor og orkestre i den kommende tid for, at ingen glemmer, at Jesus snart har fødselsdag, at juletræet snart bliver tændt, og at risalamanden ikke spiser sig selv.

Små 20.000 har løst billet til DRs julekoncerter indtil videre, og selv om billetterne er revet væk til mange af koncerterne, er der stadig enkelte tilbage.

”Vi vil gerne være med til at sætte folk i rigtig julestemning over hele landet. Og når julekoncerterne er blevet så populære, tror jeg, at en del af forklaringen er, at mange har brug for et fristed midt i juletravlheden. Samtidig er der jo skrevet rigtig meget god julemusik for både kor og orkester, og derfor er det en helt naturlig ting, at DRs musikere og sangere spiller den og vælger at skrue op for julehyggen i december,” siger chefen for DRs Kor og Orkestre, Kim Bohr.

Big Band over hele landet

Julealbum-aktuelle DR Big Band sørger for, at julemusikken kommer ud i hele landet – sammen med Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira. Sammenlagt giver DR Big Band 12 julekoncerter i Esbjerg, Kolding, Silkeborg, Svendborg, Frederiksværk, Helsingør, Holbæk, København, Nyborg, Køge og Vordingborg fra den 1.-17. december.

Efter nogle års pause er Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn tilbage på DR Koncerthusets scene, når de siger ’Syng julen ind’ for de 2-7-årige og deres familier.

DR Musikariet har arrangeret to koncerter den 21. december, og Sigurd-koncerterne bliver samtidig de sidste i DR Koncerthuset, inden julen for alvor står for døren. DRs børnekor fortsætter imidlertid lige til det sidste, da de også – nærmest traditionen tro – medvirker i børnefamiliegudstjenesten i Holmens Kirke i København juleaftensdag klokken 13.00.

Hvis du ikke selv har mulighed for at komme afsted til koncerterne, eller hvis du ikke nåede at få billet, behøver du ikke fortvivle af den grund. De fleste af koncerterne kan også høres på DRs radiokanaler eller ses på TV i løbet af den næste måned, og for eksempel ’Danmark synger julen synger ind’ første søndag i advent bliver sendt direkte på både DR K og P2 klokken 20.00 den 27. november.

Her kan du komme til julekoncerter i DR eller med DRs kor og orkestre:

 • Lørdag den 26. november: Jul med DR Symfoniorkestret, DR Børnekoret og børn fra Amager, DR Koncerthuset

 • Søndag den 27. november: Danmark synger julen ind med bl.a. DR Vokalensemblet, DR Juniorkoret og 350 amatørsangere i DR Koncerthuset (sendes direkte på P2 og DR klokken 20.00)

 • Mandag den 28. november: Bruno Guthro & Band – Celtic X-mas 2016 i DR Koncerthuset

 • Torsdag den 1. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Tobakken i Esbjerg

 • Fredag den 2. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Jazz6000/Godset i Kolding

 • Fredag den 2. december og lørdag den 3. december: Händels ’Messias’ med DR Symfoniorkestret, DR Vokalensemblet og solister, DR Koncerthuset

 • Lørdag den 3. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Frokostjazzen i Silkeborg

 • Lørdag den 3. december: ’Julehilsen til Grønland’ med Timm Vladimir og Maria Motzfeldt, kor og bands, Musikkens Hus i Aalborg

 • Søndag den 4. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Kulturhus Svendborg

 • Onsdag den 7. december: Kirkeministerens julekoncert med bl.a. DR Spirekoret, Holmens Kirke i København

 • Onsdag den 7. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira i Gjethuset i Frederiksværk

 • Torsdag den 8. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Kulturværftet i Helsingør

 • Fredag den 9. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Elværket i Holbæk

 • Lørdag den 10. december: DRs store juleshow med Jacob Riising og Sofie Linde som værter, DR Koncerthuset

 • Lørdag den 10. december og søndag den 11. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira i DR Koncerthuset, Studie 2.

 • Søndag den 11. december: Julekoncerter med DR Pigekoret på Frederiksborg Gymnasium i Hillerød (kl. 16.00) og Jyllinge Kirke (kl. 19.30)

 • Onsdag den 14. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Bastionen i Nyborg.

 • Fredag den 16. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Musikforeningen Bygningen i Køge.

 • Lørdag den 17. december: ’Merry Christmas, Baby’ med DR Big Band og solisterne Michael Carøe, Niels HP og Miriam Mandipira på Stars i Vordingborg.

 • Lørdag den 17. december, søndag den 18. december og mandag den 19. december: DR Pigekorets jul – fire koncerter, hvor DR Spirekoret, DR Børnekoret og DR Juniorkoret også medvirker.

 • Onsdag den 21. december: Syng julen ind med Sigurd og Bjørnen Bjørn i DR Koncerthuset (to koncerter)

 • Lørdag den 24. december: Juleaftens-børnefamiliegudstjeneste i Holmens Kirke i København med DR Spirekoret, DR Børnekoret og DR Juniorkoret

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk