DR vrimler med julekoncerter i december

Fredag er det tid til 'DRs Store Juleshow', og i det hele taget kommer Koncerthuset til at emme af julemusik i december. "Jul og musik hører sammen", mener DRs repertoirechef.

Når Paprika Steen fredag aften for første gang byder velkommen til 'DRs Store Juleshow', skyder hun også en hel måned i gang, hvor Koncerthuset kommer til at emme af julens toner.

De seneste år har DR skruet op for julekoncerterne, og også i år kommer alle DRs kor og orkestre ud over scenekanten for fuld julemusik i løbet af december. Foreløbigt har lige knap 20.000 koncertgængere løst billet til at få et skud jul i DR-regi.

"Jul og musik hører sammen, og også i udlandet kan vi se, at julekoncerterne fylder mere og mere. I år har vi ikke udvidet med flere koncerter, men vi prøver at gøre produktionerne flottere og flottere. For mange er det en rodfæstet tradition at gå til en koncert med julemusik, og det vil vi naturligvis gerne have, de bliver ved med," siger Tatjana Kandel, der er repertoirechef i DR Ensembler.

Hvor DR Pigekoret i mange år gav to julekoncerter hvert år, giver de nu tre om året, og for nogle år siden kom klassikeren, Händels 'Messias' også på repertoiret med DR Vokalensemblet og DR Underholdningsorkestret. De byder på jublende musik til det nyfødte barn torsdag den 13. og fredag den 14. december.

Juleshow i Koncertsalen for første gang

En nyskabelse i år er, at 'DRs Store Juleshow', hvor DR Underholdningsorkestret og DR Big Bandet står for musikken, bliver holdt i Koncerthuset for første gang.

"Efter at vi i en årrække har holdt koncerterne i Aalborg, er vi blevet bestormet af københavnere, som også gerne vil kunne komme til koncerterne. Vi har også meget gerne villet holde dem i Koncerthuset, og sådan bliver det også i 2013 og 2014," siger Tatjana Kandel.

Blandt de medvirkende i årets store show er for eksempel Kim Larsen & Kjukken, Tina Dickow, Outlandish, Lukas Graham, Kaizers Orchestra, Siw Malmkvist, Jonas Alaska og mange andre. DR-juleshowet behøver man ikke have løst billet til for at kunne se det.

DR1 sender det fredag den 7. december og igen juleaften, mens mange af de andre af DRs julekoncerter kan høres i radioen ved juletid. 'Julehilsen til Grønland' bliver også vist på tv. Det sker den 22. december.

Guide til DRs julekoncerter:

30. november klokken 20.00 og 1. december klokken 16.00 og 20.00 i Koncerthuset: DRs Store Juleshow - med en stribe solister, DR Underholdningsorkestret og DR Big Bandet

4. december klokken 19.30 i Christians Kirke i København: Knitrende juletoner - adventskoncert med DR Vokalensemblet.

8. december klokken 15.30 og 9. december klokken 13.00 og 15.30 i Koncerthuset: DR Pigekorets julekoncerter - med DR Pigekoret, DR Juniorkoret, DR Børnekoret og DR Spirekoret.

13.-14. og 15. december klokken 18.00 i Tivoli Hotel & Congress Center, København: A Night To Remember - Julefrokost og koncert med Søren Pilmark, Sinne Eeg med flere.

13.-14. december klokken 19.30 i Koncerthuset: Handels 'Messias' med DR Underholdningsorkestret og DR Vokalensemblet.

16. december klokken 13.00, 15.00 og 17.00 i Koncerthuset: DR Jul med Sigurd Barrett, DR Symfoniorkestret, DR Børnekoret og DR Spirekoret

19. december klokken 20.00 i Koncerthuset: Julehilsen til Grønland - med Julie Bertelsen, DR Big Bandet og Aavaat-koret.

24. december klokken 13.00 i Holmens Kirke i København: Jule-børnegudstjeneste med DR Børnekoret, DR Spirekoret og DR Juniorkoret.

Facebook
Twitter