DR1 er klar med ny livsstilsredaktør

Kanalens nye redaktør, Dorthe Thirstrup, er allerede redaktør i forvejen i DR.

Dorthe Thirstrup kommer til DR1 fra en stilling som redaktør i DR Undervisning. Foto: DR. (Foto: DR)

Det bliver en redaktør, der allerede er redaktør i DR i forvejen, som fra den 1. januar kommer til at stå i spidsen for livsstilsstoffet på DR1.

Ny på posten som livsstilsredaktør bliver 37-årige Dorthe Thirstrup, der i dag er redaktør i DR Undervisning og blandt andet har ansvaret for flere programrækker på DR K, DR2 og DR1, ligesom hun er med til at udvikle programmer - både internt i DR og i Nordvisions-regi.

Dorthe Thirstrup er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002, og både i sin praktiktid og siden da har hun konstant beskæftiget sig med tv - blandt andet som tilrettelægger på Strix Television og Easy Film og som redaktionschef på STV og Koncern.

"Dorthe Thirstrup har indgående erfaring med et bredt spektrum af livsstils- og faktaprogrammer fra sin tid i produktionsselskaberne, og hun har blandt andet leveret DR1-programmer som 'Stemmer fra Vollsmose' og 'Blod, Sved & Ris'. Senest har hun som redaktør i DR Undervisning også fået DRs måde at arbejde på ind under huden, og jeg glæder mig meget til at få Dorthe med på holdet, der skal videreudvikle DR1," siger kanalchefen for DR1 Pil Gundelach Brandstrup.

Ydmyg over for opgaven

Selv siger Dorthe Thirstrup, at hun ikke kan forestille sig et bedre job.

"Jeg er helt vild med public service-tanken - at stikke dybt og fortælle bredt. Jeg glæder mig til at tage fat på, pleje og udvikle det ægte DR-DNA på en lang række livsstilshistorier og -formater, og jeg er meget ydmyg over for opgaven," siger hun.

Dorthe Thirstrup har arbejdet i DR siden i sommer. Umiddelbart inden da var hun i 2012-2013 hovedinstruktør på et dokumentarprojekt om børn, der bliver mobbet - noget, som resulterer i en film og en tv-mini-serie i starten af næste år.

 

FacebookTwitter