DR1 sender folkehøring om danskernes sundhed

31. maj kl. 21.55 på DR1: I aften rykker DR til Danmarks fjerdestørste by Aalborg for at finde løsninger på den kløft i danskerne sundhed, der tilsyneladende bliver dybere og dybere.

Peter Qvortrup Geisling og Lillian Gjerulf Kretz (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

I aften rykker DR til Danmarks fjerdestørste by Aalborg for at finde løsninger på den kløft i danskerne sundhed, der tilsyneladende bliver dybere og dybere. Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling er værter. Se med klokken 21.55, når DR1 sender live fra folkehøringen ’ En syg forskel – kan vi finde kuren?

I de sidste to uger har DR dokumentar afsløret enorme forskelle i både sundheden og behandlingen i sundhedssystemet for to grupper borgere i Aalborg - alt efter hvad de skriver på cv’et og på selvangivelsen.

I Aalborg øst dør folk i gennemsnit 13 år tidligere end dem, der bor bare syv kilometer væk i det mere velhavende kvarter, Hasseris, og uligheden fortsætter ind i selve sundhedssystemet.

Men den stigende ulighed gælder ikke kun i Aalborg - det samme billede tegner sig over hele landet. De sidste 21 år er forskellen mellem, hvor længe rig og fattig lever, kun blevet større og større.

Samler dem det handler om

Derfor inviterer DR til folkehøring i Aalborg, hvor vi har samlet dem, det handler om - hovedpersonerne fra programserien ’En syg forskel’ beboerne i øst og vest, dem der forsøger at løse og løfte opgaven - fagfolkene og eksperterne – og de ansvarlige for systemet. De skal alle diskutere, hvis ansvar det er at løse uligheden. Er det samfundets eller den enkeltes ansvar? Og hvad kan vi gøre for at løse problemet?

Blandt debattørerne finder vi hovedpersonerne fra dokumentaren ’ En syg forskel’, Aalborgs borgmester, der også repræsenterer KL, Thomas Kastrup-Larsen, Formand for sundhedsudvalget i Regionerne Ulla Astman, Peter Vedsted, der lavede undersøgelsen, som dokumentaren ’ En syg forskel’ er baseret på.

De ansvarlige politikere er under hele debatten og bagefter med på dr.dk, hvor både danskerne og Lillian Gjerulf Kretz kan holde dem op på at finde svar på de spørgsmål debatten rejser.

FacebookTwitter