DR1 sender ’X Factor’ for sidste gang i 2018

Fremover kan seerne glæde sig til ny, original og danskudviklet fredagsunderholdning. Ambitionen er fortsat at lave bred og folkelig underholdning.

’X Factor’ bliver sendt for sidste gang til vinter. (© Type 1)

Når optagelserne i disse dage starter til den kommende sæsons ’X Factor’, bliver det for sidste gang. DR1’s populære underholdningsshow stopper endegyldigt på kanalen, når konfettien regner ned over vinderen af 2018-udgaven en gang i foråret. Efter 11 hæsblæsende sæsoner har DR besluttet sig for, at DR1’s fredagsunderholdning skal gå nye veje.

”Bred og folkelig underholdning har i mange år været en del af DR1’s DNA. Og det fortsætter vi med. Men vi har besluttet, at det er rette tid at prøve noget nyt. Det er vores ambition, at seerne fremover skal have ny, original og danskudviklet underholdning, der, ligesom ’X Factor’, vil have fokus på at samle befolkningen,” siger DRs mediedirektør Henriette Marienlund.

Hun understreger, at fællesskab og mennesker med forskellige værdier og talenter bliver omdrejningspunktet i fremtidens DR1-underholdning – og altså med et dansk fundament. Ligesom man har set det i ’Alle mod 1’, ’Vidunderbørn’ og ’Flashback’, der alle tre er blevet udviklet særligt til DR1 inden for de seneste to år.

Glæder sig til ny underholdning

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig til ’X Factor’s sidste sæson, men han ser samtidig frem til, at stå i spidsen for udviklingen af DR1’s nye underholdningsformater.

”Det bliver selvfølgelig vemodigt og helt særligt, når ’X Factor’s kendingsmelodi byder seerne velkommen til programmets sidste sæson. Jeg er stolt af, at ’X Factor’ i 10 år har været et af de største kulturelle fællesskaber i Danmark. Programmet har medført både debat, engagement og skabt et fælles rum, som jeg ikke erindrer andre underholdningsprogrammer har været i stand til,” siger Jan Lagermand Lundme, der dog mener, at det er et godt tidspunkt at sige farvel til ’X Factor’:

”Med vores ønske for, hvad fremtidens DR1-underholdning skal bygge på, er det naturligt for os at sige stop efter den kommende sæson. Jeg ser virkelig frem til at gå i gang med udviklingen af nye, spændende underholdningsformater med masser af public service-vitaminer, der samtidig bliver i stand til at samle befolkningen.”

Facebook
Twitter