DR2 bruger en aften på forbudt kærlighed

Navne og noter fra DR – denne gang om DR2-tema lørdag, prisopgør i Monte Carlo, serien ’Lev Stærkt’ og dækning af regentparret i Kina.

DR2 bruger en aften på forbudt kærlighed

Lykkelige par bliver fejret og hyldet, men nogle mennesker oplever, at de overskrider reglerne, når de elsker. ’DR2 Tema’ lørdag aften – den 26. april - fra klokken 20.00-22.30 handler om nogle af de mennesker, der oplever, at deres kærlighed er forbudt. Seerne kan for eksempel møde den dansk-kurdiske kvinde, der måtte gå imod sin egen familie for at få den mand, hun elsker. Det er også tabubelagt, når fætre og kusiner elsker hinanden. Også det handler aftenen om, ligesom DR2 viser en britisk dokumentar om forholdet mellem elev og lærer.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DR-dokumentar kan få nymfe fra fyrst Albert

DR-dokumentaren ’Pillens Mørke Skygge’, som Poul Erik Heilbuth (billedet) har lavet, er nomineret til en såkaldt guldnymfe i dokumentarkategorien, når der til juni atter skal uddeles priser ved tv-festivalen i Monte-Carlo i Monaco. Det er en festival, som fyrst Albert står i spidsen for. DRs ’Broen’ og TV 2’s ’Rita’ er begge nomineret i dramakategorien, og fra ’Broen’ har både Kim Bodnia og Sofia Helin begge chancen for at få en skuespilpris.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

DR1 følger regentparret i Kina

Fra den 24. til den 28. april besøger regentparret Kina sammen med et stort følge af danske erhvervsfolk og kulturpersonligheder. DR Nyheder følger besøget i den daglige dækning, men DR1 sender også 50 minutters sammendrag fra besøget onsdag den 30. april klokken 20.40. Dronningen skal blandt andet besøge Novo Nordisks Forsknings- og Udviklingscenter i landet og køre i højhastighedstog, ligesom der er officiel modtagelse af det kinesiske præsidentpar. Det – og meget mere – følger DR1 i udsendelsen.

Se hele programmet for besøget på Kongehusets hjemmeside

Hør alle de 37 Grand Prix-sange

På søndag åbner pressecentret, og mandag går de første prøver i gang ved Eurovision Song Contest i København. Hvis man vil være forberedt og kende alle sangene på forhånd, er der gode muligheder for at høre dem. På dr.dk/grandprix er alle sange og tilhørende videoer nu samlet her, og DR1 viser også to optaktsprogrammer med sangene sidst på aftenen tirsdag den 29. april og onsdag den 30. april. De genudsendes i den efterfølgende weekend.

DR K lever stærkt

Sociologen Emilie van Hauen og psykologen Svend Brinkmann (billedet) er vært i en ny serie, ’Lev Stærkt’, der har premiere på DR K torsdag den 24. april klokken 20.30. Her møder de danskere, der lever livet stærkt, og i første program kan man for eksempel møde en ultraløber, for hvem et maraton blot er opvarmning. Seerne kan også møde en kvinde, der føler sig afhængig af botox og en bogholder, der får et adrenalinsus ud af at blive hængt op i kroge i sin ryghud. Serien sendes også de kommende tre torsdage samme tid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk