DR2 bruger en aften på klager og brok over DR

Der er blevet klaget over alt fra, at der er blevet brugt rigeligt med smør over duedrab til meteorologer, der dækker over Bornholm. Lørdag den 28. marts bruger DR2 på at se på 90 års klager og kaos i DR.

Poul og Nulle leverede den mest nedsablede julekalender i DRs historie, da de i 1980 bød på ’Jul og grønne skove’. I DR2’s klage-tema mødes de igen i hullet. (Foto: Bent Paulsen)

Otto Leisners gode humør, Gunnar ’Nu’ Hansens medlevende stemme, livet i Korsbæk eller Kaj og Andreas ’Bakkesnagvendt’-sang.

Der har været en del, der har gjort seere og lyttere glade i de 90 år, DR snart har eksisteret. Men der har så sandelig også været det, der har fået licensbetalerne til at fare i harnisk. Det, der har fået folk til at sprutte af raseri over DR og har udløst regulære telefonstorme.

Lørdag den 28. marts mellem klokken 20.00 og 22.30 går ’DR2 Tema’ direkte til biddet. For her byder Anders Lund Madsen og Sara Bro velkommen til ”90 år med klager og kaos i DR”, som det hedder i programoversigten.

Her vil seerne kunne møde nogle af dem, der har været udsat for mest snerren. Tv-kokkene Adam Price og Anne Larsen fortæller for eksempel om, hvilken vrede, mad kan skabe blandt seerne, hvis man for eksempel skyller fedtet væk, bruger rigeligt med smør eller bare laver for mange madprogrammer.

Poul Nesgaard og Elith ’Nulle’ Nykjær genbesøger hullet, hvor de i 1980 lavede den mest nedrakkede julekalender i DRs historie – ’Jul og grønne skove’. Her pustede folk sig op over, hvorfor der ingen julemænd og juletræer var.

Vejr og dyr kan ligeledes kaste mange klager af sig, og Søren Ryge og tidligere vejrvært Maria Hørby tager en snak på aftenen om duedrab for åben skærm, og hvordan det er at blive kaldt "vejrnegeren", når man præsenterer vejrudsigten.

Ræverød og rådhusklokker

Én af de mere sejlivede kritikpunkter de seneste 50 år har været, at DR skulle levere ”public ræverød service” - og også den diskussion kommer ’DR2 Tema’ ind på. Tidligere generaldirektør Christian Nissen og folketingsmedlem Søren Espersen fra Dansk Folkeparti krydser klinger om DRs politiske ståsted, men også om rådhusklokkerne hører hjemme i radioen. Det var også noget, de i sin tid debatterede hidsigt, da DR ville fjerne de to minutters middags-bimlen fra København.

105 minutters debat om DR

Tirsdag den 31. marts bruger DR2 også en stor del af aftenen på at debattere DR, når både ’Detektor’ og ’Debatten’ spørger om DR er pengene værd.

I anledning af DRs 90 års jubilæum sender Thomas Buch-Andersen og Clement Kjersgaard 105 minutters live-udsendelse om DR fra DR fra klokken 20.45. De to tager et kritisk blik på public service, og ’Debatten’ tager blandt andet debatten, om DR er licenskronerne værd, og om der i grunden er noget at fejre, nu hvor DR fylder 90 år.

 

FacebookTwitter