DR2 får digital søster med fokus på kultur og samfund

Fredag var over 240 eksterne tv-producenter samlet i DR Byen for at høre mere om, hvilke kanaler og platforme, de skal producere tv-indhold til fra 2020. En af de største nyheder er et helt nyt DR2+.

DR har fredag samlet over 240 eksterne tv-producenter i DR Byen til at høre mere om, hvilke kanaler og platforme, de skal producere tv-indhold til fra 2020. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

I over 20 år har danskerne kunne tænde for DR2. Men fra 2020 blændes der også op for et nyt DR2+. Det bliver et rent digitalt tilbud med kultur- og samfundsprogrammer på DRTV.

Det nye DR2+ er målrettet især de yngre danskere, der i højere grad streamer deres tv-indhold, og som ikke vælger kultur- og samfundsprogrammerne på det eksisterende DR2 til.

I spidsen for udviklingen af det kommende DR2+ står Irene Strøyer, der tidligere har været med til at udvikle DR3, som også har som opgave at nå de yngre streamere.

”Det, DR2+ først og fremmest handler om, er, at trykke på speederen digitalt og skabe et laboratorie for udviklingen af nyt indhold, som kan bidrage til at skubbe DR’s TV-tilbud ind i en digital tidsalder. Vi bliver nødt til at droppe kassetænkningen og eksperimentere, når vi skal formidle til samfunds- og kulturstof til et yngre publikum,” siger Irene Strøyer.

Fredag blev planerne for det nye DR2+ foldet ud, da over 240 eksterne tv-producenter er indkaldt til et orienteringsmøde for at høre om, hvad der sker med DR’s tv-kanaler og -indhold i 2020.

Dogmer på trapperne

Udviklingen af det nye DR2+ vil ske over de kommende måneder blandt andet i samspil med eksterne producenter. En række dogmer for arbejdet med at udvikle det kommende indhold og univers er på trapperne. Et af dem lyder:

Folk med noget på hjertet og viden om kultur og samfund kommer i front. Men at være ekspert på et område skal på DR2+ bruges på nye måder og uden at man bliver tv-vært i traditionel forstand.

DR arbejder i den forbindelse med et begreb om ”DR2+originaler”. De skæve, indsigtsfulde og krøllede hjerner, som skal have plads til at udfolde sig, så vi kan se verden gennem deres øjne.

DR’s mediedirektør Henriette Marienlund præsenterede planerne i DR Koncerthusets Studie 2. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

Overraskende og tankevækkende vinkler

DR2+ skal også forskyde virkeligheden bare en lille smule. DR2+ vil derfor finde de overraskende og tankevækkende vinkler på samfundet og kulturen, som kommer bag på os og får os til at se verden på en ny og uventet måde.

En række af de nye programmer fra det kommende DR2+ vil også ramme sendefladen hos søsterkanalen DR2, der fortsat vil kunne ses som flowkanal.

Facebook
Twitter