DR2 klar til at udklække nye satirikere

DR2 giver med ’DR2 satire præsenterer’ fire satirehold muligheden for at etablere sig.

  • ’Hvorfor snakker vi ikke om mig?’ bestående af Mette Søndergaard og Sofie Jo Kaufmanas er først i rækken af ’DR2 satire præsenterer’. Universet er primært bygget op over autentiske Instagram- og Facebookopslag. Her stilles der skarpt på moderne menneskers behov for at dele alle detaljer om deres liv på de sociale medier. (Foto: Rasmus Baunkjær)
  • ’Pøllehullet - Det brune værtshus’ med Christoffer Prisholm og Kasper Stensgaard er også noget af det første fra ’DR2 satire præsenterer’. (Foto: (DR))
1 / 2

DR2 har gennem tiden været udklækningsanstalt for store satireensembler som ’Gramsespektrum’, ’Normalerweize’, ’Drengene fra Angora’, ’Krysters Kartel’, ’Casper & Mandrilaftalen’, ’Piger på prøveløsladelse’, ’Banjos Likørstue’ og ’Rytteriet’.

Nu har fire nye hold muligheden for at gøre dem kunsten efter. Med ’DR2 satire præsenterer’ får de fire nye satirehold en platform til at præsentere deres bud på satire og komik.

- DR2’s ambition er at give nyere komikere en scene og et rum til at etablere sig. Mange af Danmarks største satirikere og komikere har gennem tiden trådt deres første skridt og fundet deres stil på DR2. De fire hold repræsenterer et bredt udvalg indenfor humor og kommer med hvert deres take på samfundssatiren. Vi håber selvfølgelig, at nogle af de fire nye ensembler vil ramme det samme i tiden, som nogle af tidligere tiders satire-succeser gjorde i deres tid, forklarer Lisbeth Langwadt, der er programchef for kultur, aktualitet og dokumentar i DR.

DR2 har kultur og samfund i fokus, og med ’DR2 satire præsenterer’ vil ensemblesatiren sætte spot på os mennesker som individer og samfund lige nu.

- Samfundsdebat er en grundlæggende del af DR2’s DNA, og her er comedy et fantastisk redskab. Den ugeaktuelle satire som ’Tæt på sandheden’ hudfletter samfundet og politik her og nu, mens ensemblesatire kan udpege tendenser, kulturer og trends – nogle gange endda også ting omkring os selv og vores samfund, vi endnu ikke er opmærksomme på, siger Lisbeth Langwadt.

Ensemblesatiren vil på DR2 supplere den aktuelle satire ’Tæt på sandheden’ med Jonatan Spang.

’DR2 satire præsenterer’ sendes første gang torsdag den 8. oktober klokken 21.30 på DR2 og DRTV. Både i efteråret og foråret vil de to hold over seks uger præsentere deres bud på satire. Disse er et udpluk af ’DR2 satire præsenter’ som præsenteres over det kommende stykke tid.

Facebookopdateringer og nyt fra Vejrmanden

’Hvorfor snakker vi ikke om mig?’ bestående af Mette Søndergaard og Sofie Jo Kaufmanas er først i rækken af ’DR2 satire præsenterer’. Universet er primært bygget op over autentiske Instagram- og Facebookopslag. Her stilles der skarpt på moderne menneskers behov for at dele alle detaljer om deres liv på de sociale medier.

Emnerne i ’DR2 satire præsenterer’ bevæger sig indenfor forskellige tematikker, som blandt andet angst, ensomhed og depression og over i dagligdags- og hverdagssituationer, som af den ene eller anden grund eskalerer ud af proportioner.

Og selvom satireholdene er nye, vil der til foråret være en karakter, mange måske genkender.

Nemlig DR2-vejrmanden Jørgensen, Anders Grau, som pludselig dukkede op i 2017 og forvirrede alle, da han konstant blandede sit privatliv og diverse kritiske betragtninger ind i vejrudsigten. I ’En Rigtig Vejrmand’ har han fået arbejde som vært på en lokalradio, alt imens han kæmper med en midtvejskrise.

Udover de nye satirikere får også et par gamle kendinge plads, når DR2 til jul skruer yderligere op for det satiriske indhold.

Det sker med satireadventskalenderen ’Jul hos Trines mor’. Her kommer man til at se familierelationer med lidt for stramme bånd. Julekalenderen med Lisbeth Wulff og Bodil Jørgensen tager udgangspunkt i ’Mor og Trine’, som man kender dem fra ’Rytteriet’ og sidenhen på P1.

Facebook
Twitter