DR2 og Michael Jeppesen ser på drab i parforhold

7. december kl. 21.30 på DR2: Siden 2005 er mindst 92 kvinder i Danmark blevet slået ihjel af deres partner eller tidligere partner. Jeppesen taler med politi, psykologer og pårørende i sin søgen efter, hvad der ligger bag.

Vært Michael Jeppesen jagter svar på, hvorfor så mange mænd hvert år slår deres elskede ihjel. (Foto: Doceye)

Når historierne rammer medierne, bliver det ofte omtalt som "familietragedier", men bag denne betegnelse gemmer der sig reelt hvert år omkring ni drab på kvinder. Drab, hvor det vel at mærke er de mænd, der burde elske kvinderne, der er drabsmændene.

Men hvorfor slår nogen mænd deres kærester eller ekskærester ihjel? Hvem er de mænd? Hvad er det for mekanismer, der ligger bag? Og kan vi som samfund virkelige ikke gøre noget for at forhindre det?

Det er nogle af de spørgsmål, Michael Jeppesen søger svar på i programserien ’Mænd, der dræber kvinder’. Jeppesen har sat sig for at sætte dette problem på dagsordenen. Han afdækker omfanget af kvinder, der slås ihjel af deres nuværende eller tidligere partner og undersøger, hvad der egentlig ligger bag drabene.

Undervejs dykker han ned i konkrete sager, hvor han blandt andet taler med nogle af de pårørende, der står tilbage med mange af de samme spørgsmål, som Jeppesen stiller. Hvad er det, der får nogle mænd til at slå en de angiveligt elsker ihjel? Og hvilke mekanismer i vores samfund skaber grobund for disse drab?

 

Mettes lig blev gemt i et køleskab i to år

I det første af seriens to programmer ser Jeppesen på, hvem de mænd, der slår deres partnere ihjel er, og hvad der følelsesmæssigt er på spil for dem. Hvordan udvikler kærlighed sig til vold og er der overhovedet tale om kærlighed? Hvornår bliver jalousi så usund, at den kan føre til drab? Og kan man gøre noget for at stoppe det, før det går så galt?

Jeppesen taler blandt andet med naboer og pårørende til sagen om Mette, som blev kvalt af sin samlever, der efterfølgende skjulte hendes lig i et køleskab i to år. Hvordan kan det overhovedet være muligt at forsvinde i to år uden at nogen begynder at lede efter én?

Han taler også med de pårørende til Pia, der blev dræbt af en elsker, som hun havde gjort det forbi med. Elskerne havde i tiden efter bruddet være truende overfor både Pia og hendes familie, men trods adskillige politianmeldelser, var det ikke noget politiet gjorde noget ved og truslerne endte til sidst med kombineret drab og selvmord. Jeppesen taler blandt andre med Pias familie, der stadig ikke har fået afklaring på, hvad der egentlig skete.

I seriens andet program ser Jeppesen på, hvorfor det primært er mænd, der slår deres partnere ihjel og ikke kvinder. Hvad er det for mekanismer, der er på spil, som gør, at der er så tydelig en forskel mellem kønnene i disse typer sager?

’Mænd der dræber kvinder’ på DR2 den 7.december klokken 21.30 og den 14. december klokken 21.30

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter