DR2-serie får to priser i Italien

Programserien ’De Ukuelige’, som netop har været sendt som sommerserie på DR2, har fået to priser på festivalen Films for Peace i Italien.

Serien ’De Ukuelige’ følger seks mennesker, der kæmper kampen for at ytre sig og/eller kæmper for demokrati. (Foto: Tom Heinemann og Erling Borgen)

Da DR2 søndag aften sendte det sidste afsnit af dokumentarserien ’De Ukuelige’, som handlede om en politisk ungdomsaktivist i det lille afrikanske land Swaziland, kunne speakeren roligt have foromtalt serien som ”prisbelønnet”.

For Tom Heinemann og Erling Borgens serie om nogle af de mennesker, der hver dag kæmper for menneskerettighederne og mod korrupte styrer, sikrede sig både hovedprisen og prisen for bedste korte dokumentarfilm på den nyligt afholdte Films for Peace i Padova i Italien.

Filmene i serien, der bærer den engelske titel ’A Heart That Never Dies’, er optaget i Guatemala, Egypten, Hviderusland, Serbien, Bangladesh og Swaziland, og efter at ’De Ukuelige’ nu har været vist i Danmark er den på vej til at blive vist på NRK i Norge og SVT i Sverige.

Vi kan lære af dem

”Vi er begge utroligt stolte over, at vi har været med til at give et indblik i, hvor meget mennesker er villige til at ofre for kampen om retten til at ytre sig eller i kampen for demokrati. Det kan vi alle lære af,” siger Tom Heinemann, der – sammen med Erling Borgen – venter i spænding på afgørelserne fra flere end 10 festivaler over hele verden, som ’De Ukuelige’ bliver vist på - heriblandt Al Jazeera Documentary Festival og One World Human Rights Festival.

De to tilrettelæggere har gennem efterhånden mange år arbejdet sammen om at lave dokumentarer om globaliseringen og også nogle af dens bagsider. DR har blandt andet vist ’Den Bitre Smag af Te’ og ’Et tårn af løfter’.

Fem af de seks programmer i serien ’De Ukuelige’ kan fortsat ses på dr.dk – mere præcist her. Udover DR er serien også blevet støttet af NRK, SVT, Nordvisionsfonden, DANIDA, Edithouse og den norske fond Fritt Ord.

Facebook
Twitter