DR2 står tidligt op igen

Fra næste uge er ’DR2 Morgen’ tilbage – nu i et strammere format med flere solohistorier.

Camilla Thorning er vært - sammen med Morten Schnell Lauritzen, når 'DR2 Morgen' er tilbage på mandag. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Fra næste uge begynder DR2 atter at stå tidligt op. Fra mandag den 29. september er ’DR2 Morgen’ tilbage på alle hverdage, men selv om programtitlen er den samme som før, er det en lidt anderledes udsendelse, der er retur efter sommerpausen.

”Det bliver et ’DR2 Morgen’ med flere solohistorier og et mere stramt formateret program, som kommer på skærmen,” forklarer DR2’s kanalchef Michael Thouber.

’DR2 Morgen’ bliver sendt mandag til fredag fra klokken 7.00-9.00, og ambitionen er, at programmet skal klæde seerne på til dagen med de væsentligste nyheder hver halve time, aktualitet, perspektiv og debat.

”Der bliver mindre livsstilsstof og mindre magasinpræg end før. I stedet bliver der bedre plads til de selvopdyrkede historier fra DR Nyheders fagredaktioner fremover,” uddyber Michael Thouber.

I ’DR2 Morgen’ kommer seerne til at møde to hold værter. Henrik Lerche og Mikkel Frey Damgaard er morgenduelige i den ene uge, mens Morten Schnell-Lauritzen og Camilla Thorning er værter i de andre uger - og ved premieren på mandag. I weekenden er det Sanne Gram Fadel der lørdag og søndag vil møde seerne i en særudgave af ’DR2 Morgen’ fra klokken 8.00 til 8.30.

”Banker på” hurtigere

En anden forandring fra næste uge er, at timenyhederne forsvinder, hvorimod DR2 så hurtigere end hidtil vil rydde programfladen, hvis der er breaking news, eller hvis der sker andre aktuelle begivenheder, som skal dækkes.

”Vi har lært meget af de 18 måneder, der er gået siden DR2 blev relanceret. Dengang var vi nok bange for at forstyrre seerne, hvis en nyhed ikke var virkelig stor og ”breaking”, men det har vist sig, at seerne ikke føler det sådan. De vil gerne høre om både store breaking news, som når en storm lægger infrastrukturen ned i Danmark, eller gerne have at DR2 følger op, når budskabet om Nelson Mandelas død kommer. Men vi kan også se, at DR2’s seere forventer, at vi er der og rydder fladen for mindre breaking news,” forklarer Michael Thouber.

Han tilføjer, at det ikke kun behøver at være, når der er ”breaking news”, at DR2 i fremtiden rydder fladen for at have god tid til at sætte perspektiv på en aktuel begivenhed.

”Væsentlige begivenheder kan også være planlagte: for eksempel vigtige valg, præsidentindsættelser, globale konflikter, ministerrokader eller Folketingets åbning. Her vil DR2 fortsat være stedet, hvor vores kompentente journalister og værter går i dybden, som vi gjorde i sidste uge, hvor vi lavede en hel aften om Islamisk Stat,” forklarer Michael Thouber.

Programmet ’DR2 Dagen’ klokken 17.00-18.00 på alle hverdage, der især lægger vægt på det globale stof, og har Lene Johansen og Søren Bendixen som værter, har allerede været på skærmen i flere uger.

FacebookTwitter