DR2 tager på eksklusivt hundehotel

Navne og noter fra DR – denne gang om DR2-tema om kæledyr, ny film med Ghita Nørby, Nik Kershaw til slotskoncert, jubilæer i DR og Grand Prix på hitlister.

DR2 tager på eksklusivt hundehotel

Hvert år bruger danskerne seks milliarder kroner på deres kæledyr, og det handler om alt fra kamæleoner over hunde og aber til kælegrise, når 'DR2 Tema' på lørdag den 22. marts fra klokken 20.00 til 22.30 beskæftiger sig med lige præcis kæledyr. Biologen Anders Kofoed er vært for aftenens tema, og han møder blandt andet mange af de danskere, der har et kæledyr, ligesom han er et smut i USA, hvor alt er lidt mere ekstremt. Her besøger han blandt andet et eksklusivt hundehotel. Undervejs i programmet besøger han også en kvinde med 30 aber.

I Her er dit liv kidnapper Mads Steffensen Ghita Nørby til en stor overraskelse i studiet i DR Byen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Ghita Nørby skal på plejehjem i ny film

79-årige Ghita Nørby spiller Lily, der er flyttet på plejehjem med sin syge mand, Max (spillet af 80-årige Sven Wolter), i Michael Noers kommende film 'Nøgle hus spejl', som DR er med til at støtte. Optagelserne begynder ved udgangen af april, og der er forventet premiere i 2015. Michael Noer har tidligere skabt filmene 'R' og 'Nordvest' og sat sit tydelige præg på nyere dansk film. Sven Wolter, der er en af Sveriges store skuespillere, har tidligere blandt andet været med i Bille Augusts film 'En sang for Martin'.

Basim med sangen: CLICHE LOVE SONG (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Grand Prix indtager hitlisterne

Danskerne er pjattede med Grand Prix. Så vilde at tre solister fra konkurrencen, samt Emmelie de Forest, efter sidste lørdags finale i Dansk Melodi Grand Prix er gået direkte ind på den officielle danske hitliste. Basims vindersang 'Cliche Love Song' strøg direkte ind på singlehitlistens 2. plads, mens Michael Runes 'Wanna Be Loved' indtager placeringen som nummer 9. Desuden har Basim toppet iTunes flere dage i træk, og på YouTube ar DRs klip med 'Cliche Love Song' rundet en halv million visninger.

Nik Kershaw kommer til 80'er-fest i Ledreborg

DR Underholdningsorkestret tager tilbage til 1980'erne ved årets DR Slotskoncerter i Ledreborg Slotspark ved Lejre. Danske navne som Anne Linnet, Søs Fenger, Jørgen Klubien fra Danseorkestret, Rugsted og Kreutzfeldt, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen står på scenen, men nu har DR også løftet sløret for et stort udenlandsk navn ved koncerterne den 16. og 17. februar år. Britiske Nik Kershaw kommer, og han vil garanteret byde på numre som 'The Riddle' og 'I Won't Let The Sun Go Down On Me'.

(Foto: DR)

To gange 25 års jubilæum i DR

To medarbejdere i DR kan fejre 25 års jubilæum i nær fremtid. Den 29. marts har programmedarbejder Henrik Friis Vilmar fra DR Syd været ansat i DR i et kvart århundrede. For nylig blev han også valgt til hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund. Tre dage senere, den 1. april, kan tv-tekniker Claus Mikkelsen fra DR Danmark Teknik i Aarhus også fejre jubilæum - også han har da været i DR i 25 år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter