DR2’s blaffere: ”Jo mindre vi planlægger, jo sjovere bliver det”

Ugens aktuelle navne: Casper Brigsted Laursen og Lars Astrup Jensen skal i juli blaffe gennem Tyskland og dele deres oplevelser på DR2.

Lars Astrup Jensen og Casper Brigsted Laursen er nysgerrige efter at lære tyskerne bedre at kende og glæder sig til at blaffe rundt i Tyskland. (Foto: Nanna Rønnov Johansen)

Denne sommer laver DR2 tysk tema, og kanalen har i den anledning eftersøgt hjælp til at udføre en særlig opgave. To feriereportere skal bruge juli på at rejse Tyskland rundt og undervejs fortælle om deres oplevelser.

Der er dog en lidt anderledes omstændighed: De skal bruge tomlen til at komme omkring.

Reportertjansen er gået til Aarhus-vennerne Casper Brigsted Laursen og Lars Astrup Jensen, som begge er nysgerrige efter at lære tyskerne bedre at kende og glæder sig til at blaffe:

”Jeg tror, det bliver en virkelig fed oplevelse. Jeg har ikke blaffet i så stort et omfang før, men kun taget på enkeltture. Så det her bliver noget af en rejse,” siger Casper Brigsted Laursen, der er 23 år gammel.

Forskellig erfaring med at blaffe

Han blaffede første gang som 14-årig, fordi han skulle besøge en pige i en fjerntliggende by, og har siden blaffet, indtil han selv fik kørekort og en smule i sit sabbatår.

Lars Astrup Jensen, som er hans ven fra studierne på Aarhus Universitet, har nogle gange fået et lift med samkørselstjenesten GoMore og ellers kun blaffet sig med en taxa en nytårsaften. Han er dog frisk på en længere blaffetur:

”Jeg elsker at møde fremmede og tale med dem, når jeg er ude at rejse. Derfor er det oplagt at blaffe, for der falder man netop i snak med folk, man normalt ikke ville snakke med,” siger 22-årige Lars Astrup Jensen.

Skal finde kærligheden til Tyskland

Han er nysgerrig efter at lære Tyskland og tyskerne at kende, da han i forvejen ved meget lidt om dem:

”Jeg har været i Berlin i en uge, da jeg var 13. Og ellers er jeg nok som den klassiske dansker, der bare kører hurtigst muligt gennem Tyskland for at komme på ferie i andre lande,” fortæller Lars Astrup Jensen.

Casper Brigsted Laursen har derimod allerede godt kendskab til både Tysklands storbyliv og livet på landet. Han tog 10. klasse i en tysk folkeskole i Versmold, har flere gange været på ferie i Hamborg og Berlin og kommer fra en familie med mange tyske venner.

”Jeg syntes, det var forfærdeligt at bo på landet i Tyskland, og glædede mig altid til at komme tilbage til storbyerne. Nu skal jeg finde ud af, at hvis man tager de rigtige steder hen og ikke bare er fanget i en skolebus på landet, så er Tyskland egentlig ret fantastisk,” siger Casper Brigsted Laursen.

Vennen Lars Astrup Jensen forklarer, at de hver især har forskellige ambitioner med rejsen:

”Vi har talt om, at Casper skal ned og finde sin kærlighed til Tyskland. Jeg er nærmere et klassisk eksempel på en, der ikke ved noget om Tyskland og skal have afkræftet nogle fordomme. Hvorimod Casper ved en del om landet, men det har ikke været noget smukt kærlighedsforhold,” siger Lars Astrup Jensen.

Vil ikke planlægge for meget

Udover at blaffe vil de to feriereportere forsøge at undgå at bo på vandrehjem eller hotel:

”Vi vil gerne møde tyskerne, og det gør vi bedst, hvis vi kan bo hos nogle af dem,” siger Lars Astrup Jensen.

De har dog ikke i sinde at lave overnatningsaftaler på forhånd. Faktisk vil de helst forberede så lidt som muligt og bare drage afsted med to store rygsække, et telt og en solid portion omstillingsparathed:

”Jo mindre vi planlægger, jo sjovere bliver det,” siger Lars Astrup Jensen.

Casper Brigsted Laursen, 23 år, og Lars Astrup Jensen, 22 år, studerer til daglig medievidenskab på Aarhus Universitet.

Facebook
Twitter