DR3-program bliver udgivet på dvd i USA og Canada

’Jeg er ambassadøren fra Amerika’ fra DR3 bliver nu udgivet, så amerikanerne også kan se udsendelsen. Canada skal også kigge med.

Rufus Gifford stammer fra USA, og nu kommer han selv på dvd i landet. (Foto: Framegrab © Type 2)

Det er ikke hver dag, at DR3’s programmer bliver udgivet på dvd i USA og Canada – men det bliver ikke desto mindre snart tilfældet. Programserien ’Jeg er ambassadøren fra Amerika’, som går bag facaden på den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, og som DR3 har sendt over to sæsoner, udkommer på DVD og digitalt, så de amerikanske og canadiske seere kan få indsigt i, hvad der sker i ambassadørverdenen i Skandinavien.

Det er det amerikanske selskab BOND/360, der har købt DR3-serien af DR Salg, og i deres pressemeddelelse om sagen bliver programmerne kaldt ”et ærlig og inspirerende portræt af ambassadøren – vist fra en insidervinkel, som man normalt ikke får lov til at følge.”

Med på flere messer

Salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg glæder sig over, at DR3’s serie nu kommer ud i verden.

”Vi har haft programserien med på flere salgsmesser, og generelt er der en del, der viser interesse for den. Derfor håber jeg også, at vi kan få ”ambassadøren fra Amerika” afsat endnu flere steder. De fleste begrunder det netop med, at programmerne skildrer et miljø, som man normalt ikke kan få lov til at komme ind i,” siger hun. Også de canadiske TV-seere skal snart have DR3-programmet på skærmen, for public service-stationen TV Ontario planlægger at vise ’Jeg er ambassadøren fra Amerika’.

Allerede fra starten var der international interesse for programmerne, som blev udtaget og vist til European Film Market, som var en del af filmfestivalen i Berlin i februar i år. Interessen steg siden hen yderligere, da det amerikanske magasin ’Vanity Fair’ skrev en stor artikel om DR3-programmerne og ambassadøren.

Facebook
Twitter