DR3 sender koncerter direkte fra Smukfest

Navne og noter fra DR – denne gang om Smukfest-koncerter, to orkesterjubilarer, 35 års hits på P7 Mix, to danske film på DR K og atletik-VM.

Tina Dickow kan ses direkte på DR3 fredag klokken 19.15. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

DR3 sender flere koncerter fra Smukfest direkte

DR dækker Smukfest i Skanderborg intenst i de næste dage, og selv om man ikke selv kan være til stede under bøgetræerne, er der alligevel mulighed for at være med til en række af koncerterne, når DR3 sender dem direkte. Fredag klokken 13.30 sender kanalen direkte fra Ulige Numres optræden, fredag klokken 19.15 sender kanalen direkte fra Tina Dickows koncert, og klokken 22.45 er det muligt at se, når ’Lågsus på P3’ – Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen – fyrer deres show af. Klokken 18.55 lørdag gælder det direkte koncert med The Mountains, og søndag klokken 18.00 er der ’The Donkey Road Show’ med blandt andre Wafande og Pharfar. Derudover sender DR3 og P6 Beat en lang række andre programmer fra Smukfest, ligesom dr.dk/dækker tæt på dr.dk/smukfest.

Per Salo – her sammen med hustruen Christina Åstrand, som også spiller i DR Symfoniorkestret, har jubilæum den 14. august. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

To jubilæer i DR Symfoniorkestret

Sæsonen er småt ved at gå i gang for DR Symfoniorkestret, der den 4. september har premiere på den 82. sæson med Torsdagskoncerten. Samtidig med sæsonstarten – nemlig den 14. august - kan to af musikerne i orkestret også fejre 25 års jubilæum. Det er violinisten Julie Meile og pianisten Per Salo, der næste torsdag har været ansat i DR i et kvart århundrede.

Per Salo – her sammen med hustruen Christina Åstrand, som også spiller i DR Symfoniorkestret, har jubilæum den 14. august. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Top 70 over gode danske hits

Søndag klokken 10.03-17.00 er det atter tid til syv timers P7 Mix Maraton på DRs digitale radiokanal, P7 Mix. Værterne Signe Muusmann og Mathias Buch Jensen hylder den dansksprogede musik med en top 70 over de seneste 35 års bedste hits på dansk. De får desuden gæster og liveoptræden i studiet og sender klip fra nogle af Smukfest-koncerterne i Skanderborg de seneste dage.

To danske film på DR K i weekenden

DR K har to danske filmperler på programmet i den kommende weekend. Thomas Vinterbergs film ’Festen’, der vakte stor opsigt, da den havde premiere i 1998, kan ses på DR K lørdag klokken 20.40. Her er Klaus Bondam, Paprika Steen og Henning Moritzen blandt hovedrolleindehaverne. Dagen efter – søndag klokken 20.00 – gælder det filmatiseringen af Erling Jepsens bog ’Kunsten at græde i kor’ fra 2007. Her er Jannik Lorenzen, Jesper Asholt og Bjarne Henriksen nogle af hovedrollerne. DR har været med til at finansiere begge filmene.

Per Salo – her sammen med hustruen Christina Åstrand, som også spiller i DR Symfoniorkestret, har jubilæum den 14. august. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Udsigt til masser af atletik på DR3

I den kommende uge bliver der holdt udendørs-atletik-EM i Zürich i Schweiz, og det kommer seerne på DR3 til at kunne mærke. For kanalen sender massivt fra mesterskaberne fra tirsdag den 12. august og frem til det afsluttende maraton søndag den 17. august. Det første program går over skærmen tirsdag klokken 9.55, og det er Henrik Liniger og Christian Munk Petersen, der er kommentatorer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk