DR3 sender nyt program på Snapchat

DR3’s nye program bliver ikke sendt i TV. I stedet overtager almindelige mennesker DR3’s Snapchat-profil og viser deres hjembyer, som ofte omtales som udkantsdanmark.

Hvor meget kan man nå at se af en serie eller et program på ti sekunder? Umiddelbart ikke ret meget. Men på DR3 gør de op med den gængse forestilling om, hvad et program er. Over de næste uger sender de nemlig et program, der udelukkende udkommer på appen snapchat, hvor hver videobid af en historie, man sender ud, højst kan vare ti sekunder.

Programmet hedder ’Snapkortet’. Det er det første reelle program, som DR sender på snapchat. Lasse From, der er redaktør i DR Ung forklarer, at det er den første reelle serie af unikt indhold DR3 laver, der ikke er bundet op på et tv-program.

”Vi kalder det, vi laver på Snapchat, et program, fordi det har unikt indhold, der lever sit eget liv på Snapchat.”

Konceptet er, at Snapchat-profilen bliver overtaget af en ny gruppe mennesker i en ny by hver tirsdag. De skal så vise deres by, som de bruger den.

”De styrer selv, om det skal være indkøbscentret eller fodboldklubben vi ser, eller om de vil vise turistattraktioner eller et toilet på deres skole.” siger Lasse From.

Vi kommer rundt i landet og skal blandt andet til Hillerød, Aabenraa og Ringsted. Men den første uge skal vi blandt andre med Rishis Kaylayanathan og hans to kammerater til Aalborg. De er tre unge fyre i starten af tyverne, der i forvejen er meget aktive på deres egne Snapchat-profiler. ”Mig og de andre bruger tit snapchat. Vi synes, det er et superfedt medie. Vi laver sjove videoer, hvor vi for eksempel finder på sketches og pranks.” siger Rishis Kaylayanathan.

De skal vide, hvad de går glip af

Lasse From synes ikke, der er et problem i, at man ikke kan redigere i det indhold, der bliver sendt ud fra Snapchat-profilen.

”Det er jo en del af konventionerne for at bruge Snapchat, at man ikke kan redigere, ligesom man kunne, hvis man optog en dokumentar. Vi har i stedet castet deltagerne og instrueret dem, og på den måde er det, vi sender ud, vinklet. Og så er det også en fordel, at vi får lov at komme rundt i landet på en måde, som intet andet medie giver mulighed for lige nu.”

Lasse From forklarer, at det uforudsigelige ved Snapchat-programmet i kan sammenlignes med det uforudsigelige i tv-programmet ’Spørg mig om alt’, der bliver sendt live på DR3. Her får deltagerne i høj grad også fri taletid, uden der kan klippes i det. Man løber altid en risiko, når man afgiver kontrol med produktionen.

”Kvaliteten af programmet står og falder med, om dem, vi har valgt, kan finde ud af at formidle på Snapchat, men det er en chance vi tager.”

Men seerne skal nok ikke være bekymret for kvaliteten af den første uges udseendelse. For Rishis Kaylayanathan, der overtager profilen sammen med sine kammerater, har store ambitioner for sine snaps.

”Vi skal tage snapsne til et højere niveau, end når vi sender ud fra vores egne profiler. Det kræver jo noget mere, når så mange flere ser med.– vi skal nå et niveau, hvor folk lærer noget, så det ikke bare er tom underholdning, som Snapchat nogle gange er,” siger Rishis Kaylayanathan.

Lasse From fortæller, at målet med ’Snapkortet’ er at tegne et andet billede af, hvordan der er at bo i det, vi ofte omtaler som udkantsdanmark. Og den målsætning er Rishis Kaylayanathan med på.

”Jeg glæder mig vildt meget til at vise, at nordjyder også har det sjovt. Det er jo vores by, så vi vil gerne vise et godt billede af den. Aalborg er en stor by, så selvfølgelig skal folk kende den, - de skal jo vide, hvad de går glip af.”

Jeg ser aldrig TV

Lasse From fortæller, at DR3 med projektet vil tage indholdet lige så seriøst som indhold på TV, selvom det har nogle helt andre konventioner.

”Det er klart, at man er nødt til at indrette indholdet efter det format, som Snapchat er. Det egner sig ikke til at formidle alvorlige emner, som TV eksempelvis gør, fordi man ikke kan nå at uddybe ret meget ad gangen i de korte videoer."

Lasse From mener, at vi skal lære at forstå, at indholds seriøsitet ikke afhænger af, hvilken platform det udkommer på, men hvilken kvalitet indholdet har.

Rishis Kaylayanathan er enig i, at man skal tage Snapchat seriøst, fordi unge ser mindre og mindre flow-TV, så hvis man vil vise dem indhold, er man nødt til at gå nye veje.

”Jeg ser aldrig tv. Til gengæld er jeg hele tiden på min telefon, derfor er Snapchat en lille revolution, for den gør det muligt at se videoer, lige når man vil og har ti sekunder, der skal slås ihjel. Det er kort og godt en simpel og effektiv måde at få lidt af vide på.”

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk