DR3 ser på gennemsnitlig sex

Vi bombarderes med billeder af sex, og det meste ser ungt, lækkert og eksperimenterende ud. Men er det sådan gennemsnittet har sex?

Vi bombarderes med billeder af sex fra alle sider, og det meste ser ungt, lækkert og eksperimenterende ud. Men er det sådan gennemsnittet har sex?

Veltrænede mænd med bar overkrop, slanke, smukke kvinder, trekanter, håndjern og forførende uniformer, der signalerer én ting… 'sådan er sex'. Men er det et retvisende billede af virkelighedens sex blandt både unge og ældre i Danmark? 

Ved hjælp af en ny, stor sex-undersøgelse, reportage, historiske facts og interviews med en gruppe meget forskellige danskere, tegner DR3 et underholdende, tåkrummende og rørende ærligt danmarkskort over normal dansk seksuel adfærd lige nu.

- 'Gennemsnitlig sex' er en hyldest til det almindelige sexliv. En rapport fra 2012 viser, at 90 procent af danskere mellem 16 og 95 år finder et godt sexliv vigtigt. Ganske ofte bliver der dog fokuseret på det abnorme og interessante indenfor sex og seksualitet i stedet for det almindelige og gennemsnitlige. Det kan godt give et forvrænget billede af, hvad det vil sige at have et almindeligt sexliv, siger redaktør på DR3, Julie Schytte Ralund.

Sexet statistik

I 10 programmer med forskellige temaer, ligger par og singler i deres egne senge og fortæller om deres personlige erfaringer med sex. Vi møder blandt andet singlepigen og netdateren Birgit på 71 år, de unge forældre Britt og Lasse, der alt for sjældent har tid til sex, og den 44-årige scoretrold Henrik fra Vissenbjerg, der ikke er bleg for at dele ud af sine seksuelle erfaringer. Vi kommer hele landet rundt, og får et underholdende, men også overraskende ærligt indblik i hvad andre mennesker egentlig tænker og føler om sex.

I forbindelse med programrækken har DR3 sammen med et analyseinstitut lavet en landsdækkende undersøgelse, hvor et repræsentativt udsnit af danskere mellem 18 - 74 år har besvaret spørgsmål om deres sexliv. Det er der kommet nogle interessante og pudsige konklusioner ud af. Eksempelvis viser det sig, at der er tre gange så mange penisser, som drejer til venstre frem for til højre, når de bliver erigerede, at 21 procent har prøvet at onanere på deres arbejdsplads, og at 12 procent af kvinder aldrig har studeret deres kønsorgan i et spejl. Og så kan 'Gennemsnitlig sex' også løfte sløret for, om der rent faktisk er en sammenhæng mellem skostørrelse og penislængde, og om der er regionale forskelle i vores onanivaner.

Hver uge kommer seerne desuden helt tæt på et eller flere mennesker, der kaster sig ud i et mere eller mindre grænseoverskridende sexrelateret eksperiment. Her møder man blandt andet Janus, der vil prøve at finde sit eget p-punkt, David der skal være sammen med en kvinde for første gang i otte år, og Kim der gerne vil være sæddonor og skal have undersøgt sin sæd, før han kan blive godkendt.

Programmet har premiere på DR3 mandag den 19. august klokken 21.30.