DR3 smider tøjet og gør op med kropsidealer

DR3 tager opgaven om at oplyse om kroppens sande udseende alvorligt og sætter fokus på kroppen med to nye programmer.

Der har aldrig før været et så ekstremt fokus på menneskekroppen som nu. På den ene side bliver vi - i gennemsnit - federe og federe. På den anden side er vi besatte af kost, træning og skønhed.

DR3 tager opgaven om at oplyse om kroppens sande udseende alvorligt og sætter fokus på kroppen med to nye programmer: 'Gennemsnitlig krop' om den almindelige krop, og 'Min krop til skræk og advarsel', hvor 12 danskere advarer og viser deres ødelagte kroppe frem. Begge programmer har premiere i uge 34.

Opgør med fordomme og idealer

70 procent af kvinder har deller, 62 procent mænd piller næse, 35 procent af kvinders ene bryst er større end det andet, 80 procent af mænd slår prutter hver dag og kun omkring hver fjerde synes, de lever op til samfundets skønhedsidealer.

'Gennemsnitlig krop' udforsker kroppen - ikke som den fremstår i reklamer og på internationale catwalks, men som den faktisk ser ud. Med udgangspunkt i en stor landsdækkende undersøgelse gør DR3 op med fordomme og idealer og tegner et realistisk billede af kroppen. En modig gruppe danskere smider tøjet i en varm sauna og deler alt, hvad der er at vide om deres kroppe.

Redaktør på DR3, Julie Schytte Ralund, forklarer om valget af programmet:

"Vi ser enormt mange desillusionerede mediebilleder af kroppen i dag, og det er med til at ændre vores selvopfattelse. DR3's undersøgelse peger på, at der er mange, som er utilfredse med sin krop - blandt andet vil trefjerdedele af de adspurgte danskere gerne tabe sig. Det tager vi alvorligt, og vi synes, det er vigtigt at give et sandfærdigt billede af, hvordan den almindelige krop ser ud i al pomt og pragt."

'Gennemsnitlig krop' arbejder sig fra top til tå, når der zoomes ind på danskernes syn på egen krop med første program den 23. august om håret og slutter med fødderne i sidste program. 'Gennemsnitlig krop' vises i otte afsnit og er en føljeton af programrækken 'Gennemsnitlig sex'.

Alvorlig advarsel fra ødelagte kroppe

Modsat den almindelige krop stiller DR3 også skarpt på, hvor store konsekvenser kroppen kan få i jagten på et bestemt udseende. I programmet 'Min krop til skræk og advarsel' blotter 12 danskere deres ødelagte, nøgne krop. De viser, hvordan deres operationer med plastikkirurgi, brug af solarier, bodybuilder-træning og mad, har fået katastrofale følger og mén resten af deres liv. De viser deres krop som skrækeksempel for at advare andre mod at arbejde mod et skønhedsideal, som kan koste dem deres ve og vel.

FacebookTwitter