Drab, Vitus Bering og YouTube-nyheder: DR blev hædret for sine digitale ideer

DR hentede fire priser, da Danske Medier uddelte sine Digitale Priser 2019. Udover tre gange hæder var der også sølv til DR Sportens ’Gæt en sportsgren’.

DR’s kortlægning af 25 års drab i Danmark er blevet ’hædret i kategorien 'Årets digitale historie’. Grafik: DR.

DR sikrede sig fire af de 10 priser, da brancheorganisationen Danske Medier uddelte sine Digitale Priser 2019.

Oprindeligt var der lagt op til, at priserne skulle have været uddelt ved en prisfest den 6. juni, men da havde de fleste medier så travlt med valgdækningen, at priserne i stedet de seneste dage er blevet overrakt rundt omkring hos medierne, som ifølge Danske Medier fortjente hæder.

Med i alt fire af årets 10 priser tog DR godt fra – og i alt sikrede DR sig tre gange hæder og en omgang sølv.

I kategorien ’Årets originale idé’ modtog DR to gange hædrende omtale. Holdet bag DR Nyheders nyheder på YouTube er blandt de hædrede. Kanalen kan ses her.

- Tungt på informationer, men alligevel hurtigt, brugbart og flot. Sådan synes opskriften på indholdet på DR Nyheders Youtube-kanal, der dækker alt fra sparketeknik i fodbold til midtvejsvalg i USA. Det tekniske og håndværksmæssige niveau på indholdet er generelt højt. Indslagene er – ulig hvad man ellers ofte møder på denne platform - informationstunge, men serveret i øjenhøjde, og forbruget viser med al tydelighed, at man har fået endog rigtig godt fat i den yngre målgruppe, hedder det i begrundelsen for at give DR Nyheder prisen.

Det var dog ikke nyheder alene, som sikrede sig en hæderspris i kategorien ’Årets digitale idé’. Det samme gjorde redaktionen fra DR Kultur, som stod bag webfeaturen ’Vitus Bering – danskeren, der forandrede verdenskortet’, som kan ses her.

- En gyngende og skumsprøjtende fortælling, som bringer liv i den mere end 250 år gamle beretning om danskeren, der drog ud for at undersøge det sagnomspundne Gama-land og om Amerika og Rusland er landfast. Fortællingen drives elegant med bevidst brug af Graphic Novel og animerede sekvenser, hed det i motiveringen.

Gæt en sportsgren

I kategorien ’Årets digitale idé’ lykkedes det også DR at få sølv for DR Sportens webfeature ’Gæt en sportsgren’, som du kan se her.

- Enkelt, informerende, fascinerende - og sjovt! Denne feature fra DR Sporten tager dig med rundt i idrættens verden og giver dig indblik i de yderst forskellige krav, der stilles til de enkelte top-udøveres fysik. Med en kombination af data, video og gamification lærer man om nye sportsgrene og udøvere, uden man opdager det, hed det blandt andet i begrundelsen for at give prisen til DR.

DR sikrede sig også hædersprisen i kategorien ’Årets digitale historie’. Den gik til holdet bag DR’s kortlægning på dr.dk af 25 års drab i Danmark, som kan ses her.

- Mord og drab er fundamentalt set fascinerende temaer, der altid vil friste læserne. Men i DR’s kortlægning af 25 år drab i Danmark kommer gyset helt ind i vores forhave, og vi bliver mindet om, hvor tæt de forfærdelige begivenheder nogle gange er på os. Serien om det morbide emne leverer et sagligt bidrag til den true crime-bølge, der har rullet i de senere år, hedder det i motiveringen.

De øvrige priser ved uddelingen gik til Politiken, Kristeligt Dagblad og Ingeniørens PRO-medier. Alle navnene bag de enkelte projekter og prismodtagerne i alle kategorier kan ses her.

Facebook
Twitter