DRs dramaserie ’Bedrag’ får Svend Prisen for at være årets bedste

Seerne har talt, og de havde DRs dramaserie som favorit, da Svend Prisen onsdag blev uddelt i Svendborg.

  • Natalie Madueño har en af hovedrollerne i ’Bedrag’, der snart er tilbage på skærmen. (Foto: Christian Geisnæs © Type 1)
  • Nikolaj Lie Kaas har hovedrollen i 'Bedrag', og han fik også prisen som 'Årets bedste danske skuespiller i Svendborg' for filmen 'Flaskepost fra P'. (Foto: Christian Geisnæs © Type 1)
1 / 2

DRs dramaserie ’Bedrag’ sikrede sig onsdag aften titlen som ’Årets Danske TV-Dramaserie’, da Svend Prisen blev uddelt for 12. gang på Torvet i Svendborg med skuespillerne Anders W. Berthelsen og Nikolaj Kopernikus som værter.

Det helt særlige ved Svend Prisen er, at det er publikum og seere og ikke en jury, der bestemmer, hvad der har været årets bedste film og TV - og seerne mente, at det var ’Bedrag’ fra DR1, der har Jeppe Gjervig Gram som hovedforfatter, som fortjente prædikatet som årets bedste danske TV-dramaserie. Det skete foran ’Bedre skilt end aldrig’ og ’Norskov’ fra TV 2.

’Bedrag’ er en serie om økonomisk kriminalitet med skuespillere som Nikolaj Lie Kaas, Natalie Madueño og Thomas Bo Larsen i hovedrollerne. Første sæson blev sendt på DR1 i vinter, mens anden omgang har premiere på DR1 søndag den 25. september.

”Det er dejligt, at publikum vælger ’Bedrag’ som Årets Bedste TV-serie. Dermed fastholder DR sin tiltrækning hos danskerne med dramatik af høj kvalitet,” siger DRs dramachef Piv Bernth, der kalder ’Bedrag’ for ”vedkommende, underholdende og public service, som gør en forskel”.

Også pris til Trine Dyrholm

Svend Prisen er indstiftet af samarbejdspartnerne Svendborg Kommune, FAFID, FilmFyn, og producentforeningen, og man samarbejder med kino.dk om afstemningen.

Sammenlagt blev der uddelt syv priser i Svendborg, og der faldt også en pris af til én af filmene, som DR har været med til at co-producere i årets løb. Trine Dyrholm, som blandt meget andet er kendt for sin hovedrolle i ’Arvingerne’ på DR1, fik prisen som ’Årets bedste danske kvindelige skuespiller’ i Thomas Vinterbergs film ’Kollektivet’.

Facebook
Twitter