DRs kulturdirektør fylder rundt på onsdag

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen bliver 50 år onsdag den 3. september.

Tine Smedegaard Andersen fylder 50 år onsdag den 3. september – kort tid før hun har været 100 dage på posten som kulturdirektør i DR. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen bliver 50 år onsdag den 3. september.

Tine Smedegaard Andersen tiltrådte som kulturdirektør i DR den 1. juni 2014. Hun kom fra en markant karriere i bogbranchen og en af forlagsbranchens største stillinger som medlem af koncerndirektionen i Gyldendal.

Men Tine Smedegaard Andersen skiftede bogbranchen ud med mediebranchen for at stå i spidsen for DR Kultur - ét af de mest brede og markante områder i DR, som blandt andet omfatter DRs koncerthus, ni kor og orkestre, P2, P3, DR Tro samt DR Fiktion, som igennem det seneste årti har høstet både priser og international anerkendelse for sine dramaproduktioner.

Bredden i DR Kultur går godt i tråd med Tine Smedegaard Andersens interesser og karriereforløb. Ser man på hele hendes karriereblad spænder det lige fra en uddannelse i teologi over ansættelse som ung chef i Kulturministeriet, til chefjob inden for markedsføring og senere topledelse. Tine Smedegaard Andersen har aldrig haft præferencer for én slags kunst, én slags litteratur eller én slags musik. Hun har altid elsket både det smalle og det populære; både indholdet og formidlingen, og netop bredden inden for kulturområdet er i dag i højsæde, når hun står i spidsen for kulturskabelse og kulturdækningen i Danmarks største mediehus og kulturinstitution.

Dyb forståelse for kunst og kultur

Tine Smedegaard Andersen beskrives som et eftertænksomt menneske med dyb forståelse for kulturen og kunsten. Kulturen er for Tine Smedegaard Andersen det, der gør os til ”mere end skaffedyr i universet. Kulturen er det, der spejler vores liv og tanker, forandrer os og gør os klogere på os selv, hinanden og verden. ”

Tine Smedegaard Andersen er opvokset i Aarhus og er den tredje i en søskendeflok på fire. Hun er datter af tidligere præst, Lisbeth Smedegaard Andersen og tidligere dommer, Jens Smedegaard Andersen.

Tine Smedegaard Andersen er gift med Poul Behrendt, professor ved Københavns Universitet.  Sammen har de to børn på 10 og 14 år og bor i København. Hun prioriterer og nyder sine daglige cykelture og sine løbeture om søerne i København, hvor hun får tankerne på plads og henter ny energi.

FacebookTwitter