DRs netbutik lukker og slukker

Salget af film og musik foregår nu især digitalt, og det er medvirkende til, at det ikke længere er rentabelt at drive DRs netbutik. Butikken slutter med at give halv pris.

Kaja (Kajs mor) og Andreas (Andreas far) er ude og købe ind i supermarkedet, og det er også i detailhandelen, de fremover må se sig om efter DR-merchandise. DRs netbutik lukker anden påskedag. (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)

Siden september 2003 har det været muligt at købe for eksempel ’Matador’, ’Bamse og Kylling’-dvd’er eller Kaj og Andrea-hånddukker i DRs netbutik.

Men fra anden påskedag – den 21. april – er det slut, og butikken har netop indledt en slutspurt, hvor alt bliver solgt til halv pris.

”Igennem den seneste tid har butikken ikke været rentabel, selv om vi har gjort alt for at forlænge livet for den og gøre butikken ekstra synlig. Derfor er vi nødt til at lukke den nu, inden der kommer et underskud i den,” forklarer chefen for DR Salg, Anders Kjærsgaard Sørensen.

Han understreger, at DRs medarbejdere i butikken har gjort det godt, og at forklaringen snarere skal findes et helt andet sted.

”Film, tv-serier og musik er blevet noget, som folk ser og køber digitalt, og som mange ikke køber på dvd eller cd længere. Det har vi også kunnet mærke,” siger Anders Kjærsgaard Sørensen.

Fortsat i detailhandelen

Han understreger, at DR Salg fortsætter ufortrødent med at lave for eksempel hånddukker, brætspil, bøger og udgive dvd’er og cd’er. Men fremover er interesserede købere altså alene henvist til detailhandelen.

Bente Pries, der har stået for butikken gennem alle årene, forklarer, at de største salgshit i DRs netbutik er ’Matador’.

”Nicheprogrammerne har også tit solgt godt i DRs netbutik, fordi de har været svære at finde andre steder, eller fordi det har været det eneste sted, man kunne få dem. DRs gymnastikprogrammer ’Krop og bevægelse’ og senest dvd’en ’På skinner’ med optagelser fra en stribe danske togstrækninger har også været nogle af sællerterne,” forklarer hun.

Frem til og med anden påskedag holder butikken til på www.dr.dk/netbutik.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk