DR’s ’Uenige Sammen’-projekt bliver hædret for at bygge bro

Livia Fonden giver sin nyindstiftede dialogpris til DR’s valgprojekt ’Uenige Sammen’, hvor tusindvis af danskere, der ser vidt forskelligt på tingene, mødes med hinanden til samtaler den 2. juni.

DR’s store valgprojekt ’Uenige Sammen’ startede i slutningen af februar på institutioner over hele landet. TV-Avisens Erkan Özden var ordstyrer til 'Uenige Sammen'-arrangementet på Københavns Professionshøjskole. (Foto: Jonas Nielsen)

Allerede inden tusindvis af danskere skal mødes til samtaler over hele landet den 2. juni i DR’s valgprojekt ’Uenige sammen’, er man enige om én ting hos Livia Fonden: Nemlig at fondens nye dialogpris skal gå til DR’s valgsatsning, hvor folk har et personligt møde med én, der mener noget andet, end de selv gør.

Livia Fonden har som sit mål at synliggøre den konstruktive, ikkevoldelige tilgang til samfundskonflikter, der hver dag finder sted over hele verden, men som måske sjældent er noget, medierne dækker. Prisen bliver overrakt ved et arrangement i København den 25. maj, og om valget af DR’s ’Uenige Sammen’ som prismodtager siger Livia Fondens forperson Kirstine Rønnov Due:

- Vi giver Livia Fondens nystiftede dialogpris til DR’s ’Uenige Sammen’ for at tage sit public service-ansvar alvorligt og ikke kun fokusere på polemik og debat, men også understøtte kontakt og dialog. I en tid, hvor der graves grøfter og brændes bøger, og hvor medierne ofte spiller en negativ rolle i at optrappe konflikter, har DR sat fokus på brobygning, siger hun og fortsætter:

- Det sker med en vision om at få hele Danmark til at tale sammen på tværs af politiske tilhørsforhold. Det er meget prisværdigt, inspirerende, kreativt og nemt for andre at forstå og deltage i, mener Kirstine Rønnov Due.

3400 har meldt sig

Ifølge DR Nyheder har cirka 3400 indtil videre tilmeldt sig til at møde én, de er uenige med, søndag den 2. juni. Møderne kommer til at foregå på DR’s adresser, i borgerhuse og biblioteker over hele landet, og absolut sidste chance for at tilmelde sig er i dag, onsdag den 15. maj klokken 23.59.

På DR Fyn har flere allerede mødtes i forbindelse med projektet ’Uenige Sammen’. Her er det Benny Hansen og Marianne Mitchel, der debatterer. (Foto: cindie madsen)

Eventchef Diana Borup Skotte fra DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter glæder sig over prisen:

- ’Uenige Sammen’ understøtter på fineste vis nogle af vores ambitioner med valget; nemlig at forbinde landet og skære igennem støjen ved at facilitere den demokratiske samtale. Derfor er vi også rigtig glade for, at initiativet er blevet bemærket, og at flere tusinde danskere har meldt sig til. Vi kan kun være glade for og stolte over at modtage Livia Fondens dialogpris for at tage public service alvorligt, siger hun.

Hvis man ikke selv skal være ”uenig sammen” med andre på årets første juni-søndag, bliver der rig mulighed for at følge diskussionerne på DR’s platforme i løbet af den 2. juni. P4 planlægger også at sende to timer direkte fra møderne på dagen mellem klokken 10.00 og 12.00.

DR’s satsning ’Uenige sammen’ er lavet i samarbejde med det europæiske projekt ’My Country Talks’, hvor medier over hele Europa på lignende måde har samlet borgere til samtaler to og to. I september sidste år mødtes 8.400 tyskere for eksempel til diskussioner ansigt-til-ansigt med folk, de ikke var enige med, og i Norge kommer noget lignende til at ske lørdag den 25. maj, når Norges svar på DR, NRK, arrangerer ’Hele Norge snakker’ sammen med Fagbladet og aviser Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

Læs mere om DR’s samtaleprojekt på dr.dk/uenigesammen.

Alle kan være med Der er offentlig adgang til Livia Fondens arrangement lørdag den 25. maj. Her vil prisuddelingen foregå fra klokken 17.00-19.00 på Matrikel 1, Gammel Strand 28 i København. Det kræver dog, at man lige tilmelder sig på forhånd her

Facebook
Twitter