DRs valgkvinder: Rikke Dige Christensen

Der er en masse praktiske opgaver forbundet med et valg, og det har været Rikke Dige Christensens ansvar at sørge for, at alle har, hvad de skal bruge.

Rikke Dige Christensen har været planlægningsansvarlig for folketingsvalget i DR Nyheder og har blandt andet sørget for, at alle medarbejdere har et sted at sidde og arbejde i DR Nyheder, mens de dækker valget. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Hvor mange borde går der til en valgredaktion? Det er et spørgsmål, der har fyldt Rikke Dige Christensens arbejdsdage de sidste mange uger. Hun er ansat som eventkoordinator i DR Nyheder, og som planlægningsansvarlig for DRs dækning af folketingsvalget har hun sørget for at skaffe plads til de mange nye redaktioner og de mange nye medarbejdere, der med hver deres faglighed skal bidrage til valgdækningen.

”Der er blevet rykket rundt på rigtig mange mennesker og redaktioner i forbindelse med valget, og det har været min opgave at sørge for, at der er fysisk plads til dem alle sammen her i DR Nyheder. Det har krævet meget koordination og planlægning at sørge for, at alle har det, de skal bruge – og at de kan bruge det. Vi har for eksempel sat mange computere op, men hvis der ikke er kabler til dem, nytter det ikke noget. Så en stor del af koordinationen har foregået i samarbejdet med vores tekniske afdeling,” forklarer Rikke Dige Christensen.

Natarbejde

I valgtiden er der ekstra meget aktivitet, for stort set alle i DR Nyheder arbejder med valget, så det kræver planlægning at få plads til alle. Nye programmer kræver nye redaktioner – og nye redaktioner kræver nye pladser. Nogle skal sidde andre steder end tidligere, flere kommer til fra andre afdelinger, og de skal ikke alene have et bord og en stol; de skal også have det nødvendige tekniske udstyr, så de kan udføre deres opgaver i forbindelse med valgdækningen.

”Jeg begyndte med indretningen af valget i slutningen af april, men der har været mange ændringer hele tiden; især lige op til, at valget blev udskrevet. Det har været mit ansvar at få tingene til at ske og sørge for, at ingen mangler noget. Der skal være plads og udstyr til alle, så jeg har haft kontakt til alle redaktioner, så de kunne fortælle mig, hvad de skulle bruge og til hvem – og så har jeg sørget for, de fik det,” fortæller Rikke Dige Christensen.

Tirsdag den 26. maj var rygterne om et valg så tæt på, at der blev sat gang i den omfattende plan.

”Vi havde lagt en plan for, hvem der skulle bruge hvad, og hvor de og tingene skulle være. Dagen før valget blev udskrevet, var man ret sikker på, at nu var det nu, så natten til onsdag var jeg på arbejde og sørgede for, at flyttemændene kom og flyttede al inventaret samt satte nye borde op. I løbet af onsdagen blev teknikken sat op, så alt var klar, dagen efter valget blev udskrevet. Alligevel var der lidt panik, lige efter valget blev udskrevet, fordi det endelig skete, men det hele gik efter planen,” forklarer hun.

En opgave som alle andre

At være eventkoordinator kræver et stort overblik og sans for planlægning. Rikke Dige Christensen har tidligere været med til at planlægge flere andre events og aktiviteter som for eksempel Folkemødet og Eurovision Song Contest, så arbejdsprocessen er ikke uvant.

”Jeg betragter det ikke som et valg. Det er en opgave, der skal løses, som alle andre, men det er klart, at man kan mærke, der er en særlig stemning her. Det har da også været lidt stressende, at vi ikke vidste, hvornår valget kom, så vi kunne planlægge ud fra det, og så har der også været rigtig mange forskellige hensyn at tage, men jeg har taget de opgaver, jeg har fået og løst dem, så godt jeg kunne,” mener Rikke Dige Christensen.

Facebook
Twitter