Du kan løse historiske dilemmaer i efterårsferien

Museer over hele landet tilbyder i efterårsferien, at børn og voksne kan møde Danmarks historier gennem forskellige dilemmaer. Det hele er skabt i et samarbejde, som DR blandt andet er med i.

Man kan løse historiske dilemmaer i Den Gamle By i Aarhus i efterårsferien. (Foto: Den gamle by)

Hvad var det for nogle dilemmaer, som Olaf stod med i 1864, og som Ida og Gerda bøvlede med i 1927? Og hvilke udfordringer stod de fire fattiglemmer Ruth, Ane Marie, Charles og Ernst med på Fattiggården? Det – og meget – har du og din familie mulighed for at fordybe sig i, hvis I har efterårsferie i den kommende uge.

I løbet af uge 42 tilbyder museer over hele landet, at børn og voksne kan møde Danmarks historier gennem forskellige dilemmaer. Alle kan så dykke ned i dilemmaerne og afprøve, diskutere og tage stilling til en stribe af de udfordringer, som fortidens mennesker har stået overfor. Museernes historiske dilemmaer er en ny form for formidling, og den er støttet af ’Historier om Danmark’, der i 2017 sætter fokus på historier fra hele Danmark. ’Historier om Danmark’ er et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen – støttet af Nordea-fonden. Visionen med dem er, at alle borgere i hele landet får ny viden om deres egen og vores fælles historie i løbet af 2017 ved at se, høre eller opleve Danmarks historie.Skal vække historisk interesse Målet med de historiske dilemmaer er at inddrage familier i danmarkshistorien og vække den historiske interesse, så man – uanset hvor man bor i landet, får en bedre forståelse af de historiske valg og begivenheder, der har ledt frem til dagens Danmark.Du kan løse historiske dilemmaer herDen Gamle By i Aarhus – tilbyder tre dilemmaer. Familier skal sammen finde løsninger til forskellige dilemmaer som Olaf i 1864, Ida og Gerda i 1927 eller Lone i 1974 har brug for hjælp til. Her kan du også prøve VR-briller og klippe dig selv ind i historien.

Museum Vestfyn i Assens – tilbyder en familievandring i byen: I skrådrengens fodspor

Forløbet er en byvandring og skattejagt, hvor familier på egen hånd udforsker steder i Assens, med tilknytning til tobaksdrengens hverdag og arbejdsplads.

Struer Museum – tilbyder et dilemmaspil med udgangspunkt i erindringer og historier fra besættelsestiden i Struer for større børn fra 15 år og opefter. Til de mindre børn vil museet stille klassiske brætspil til rådighed.

Danmarks Forsorgsmuseum, Svendborg – tilbyder spillet Fattiggård eller frihed?

Følg sporene fra de fire fattiglemmer: Ruth, Ane Marie, Charles og Ernsts færden på Fattiggården.

Esrum Kloster - tilbyder spillet ’Tro, magt og kaos’, der handler om reformationens dilemmaer og på Mosede Fort kan man spille det historiske spil ”Krigens Valg” på tablet.

Roskilde Museum – tilbyder spilkonceptet Astral-rejsen på smartphones. Det præsenterer en række spændende og realistiske historiske fortællinger, som alle ender i et dilemma, spillerne skal løse. Efterårsferien byder også på de sidste afsnit af ’Historien om Danmark’ på DR1. Fik du ikke set næstsidste afsnit af serien – ’Det svære demokrati’ – kan du se det søndag den 15. oktober klokken 19.00, og lørdag den 21. oktober klokken 20.00 er Lars Mikkelsen vært for absolut sidste afsnit: ’Velfærd og kold krig’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk