Du kan stadig nå at dele dit juleminde med P2

I december sender P2 en julekalender bestående af små historier fra lytterne. Temaet er juleminder og julesange.

Del din julefortælling med DR p2

Julen er hjerternes fest, og for mange handler højtiden om familie, sammenhold og fællesskab. DR vil gerne høre din julefortælling, som skal blive en del af en julekalender, der kommer på P2 i december.

“Julen er den tid, hvor man deler ting med hinanden, især fortællinger. Det er den højtid, hvor man er sammen og snakker om, hvad det vil sige at være en familie og have et fællesskab. Derfor opfordrer vi folk til at dele deres julehistorier,” siger Thomas Winter Overby, der er tilrettelægger på projektet.

Smukt og sørgeligt

En, der har delt sit juleminde med P2 er forfatter Katrine Marie Guldager, der sang ‘Dejlig er jorden’ til sin fars begravelse.

"Det er både en smuk og sørgelig historie, som har givet Katrine Marie Guldager et tæt forhold til den kendte julesang," siger Thomas Winter Overby og opfordrer til, at julefortællingerne, som lytterne sender ind, læner sig op ad en julesang, men er selvfølgelig mest interesseret i den gode fortælling.

“Med julefortælling mener vi en personlig historie. Jeg tror, at folk ligger inde med nogle vigtige historier, fordi julen er en varm tid, hvor man taler om sine følelser. Det må rigtig gerne have noget med en julesang at gøre, men vi er meget large. Det er historien, vi vægter højest,” siger han.

Jeg er ikke i familie med Peter Faber

Din julefortælling behøver ikke nødvendigvis være lige så hjerteskærende som Katrine Marie Guldagers. Der er også plads til de mere lette og muntre historier, som for eksempel dirigent Philip Faber, der prøver at forklare, at han ikke er i familie med Peter Faber, manden bag ‘Højt fra træets grønne top’ og ‘Sikke en voldsom trængsel og alarm’.

Julefortællinger inspirerer

Allerede nu, har mange danskere budt ind med julefortællinger, og Thomas Winter Overby håber, at endnu flere vil følge trop og sende deres bedste julehistorier ind. Han mener, at både afsender og modtager har godt af at mindes de søde og også mindre søde juletider.

“Det har en personlig værdi at fortælle en julehistorie, fordi det hjælper en til at kigge indad. Og det har en ligeså stor værdi for de, der hører fortællingen, fordi det kan inspirere dem til selv at reflektere over, hvad der betyder noget for dem, og hvad fællesskab er,” siger Thomas Winter Overby.

Julekalenderen bliver sendt hver aften i december frem til juleaften på P2 mellem 18.00 og 18.15.

Facebook
Twitter