Dyst om paratviden i ’Matador’ bliver anderledes i år

I år skal man dyste i hold for at vinde Korsbæk Mesterskaberne 2019 i ’Matador’-viden. Mestrene bliver fundet den 18. august i Klampenborg.

  • Her er Maude (Malene Schwartz) med den efternøler, som Varnæs-familien får i afsnittet ’Et nyt liv’. (Foto: Else Tholstrup)
  • Anne-Marie Langhorn vandt titlen som Korsbæk-mester i paratviden om 'Matador' tilbage i 2018. Hun vandt også i 2015 og 2016. (Foto: Korsbæk på Bakken.)
1 / 2

Der er noget, der er anderledes i år, når der for femte gang bliver holdt DM i paratviden om DR’s populære dramaserie, ’Matador’.

’Korsbæk Mesterskaberne 2019’, som konkurrencen bliver kaldt, løber i år af stablen søndag den 18. august i Korsbæk på Bakken i Klampenborg. Men hvor det hidtil har været enkeltpersoner, der kæmpede om at vide mest om Lise Nørgaards serie, bliver det i år hold, der skal dyste i paratviden.

Holdene bliver blandt andet hørt i deres viden om alt fra de kendte og mindre kendte historier fra ’Matador’, beboerne i Korsbæk, skuespillerne i serien og 1930’ernes historie.

’Korsbæk på Bakken’ blev åbnet i 2015 i et nært samarbejde mellem Torben Pedersen, DR Salg og Lise Nørgaard selv, og lige siden har der været holdt mesterskaber i ’Matador’-viden. Tre ud af de foregående fire år har det været Anne-Marie Langhorn, der har sejret – også i 2018, mens Helle Skovkjær har vundet en enkelt gang.

Starter skriftligt

DM i paratviden om ’Matador’ bliver indledt med en skriftlig quiz i Algade, og finaleholdene skal så svare på spørgsmål fra scenen i Algade i ’Korsbæk på Bakken’, hvor alle kan overvære eksperterne svare.

- ’Matador’ samler os, som intet andet kan. I år kan deltagerne til Korsbæk Mesterskaberne for første gang samle sig i hold og dele deres passion og glæde ved Korsbæk-universet. Selvom alle naturligvis kæmper for sejren, håber jeg, at ’Korsbæk Mesterskaberne’ også kan være med til at styrke det store fællesskab, mange har fundet i ’Matador’. Jeg glæder mig til en fantastisk holddyst i august, hvor alle er velkomne, uanset holdstørrelse, siger initiativtager og ejer af ’Korsbæk på Bakken’ Torben ’Træsko’ Pedersen.

Sidste års vinder, Anne-Marie Langhorn, blev for eksempel spurgt om, hvilken avis bankdirektør Varnæs læste den 3. april 1940, og hvad telefonnummeret var til Tøjhuset. Det læste hr. Schwann for eksempel op fra en annonce i løbet af ’Matador’-serien. Anne-Marie Langhorn forklarede for øvrigt ved den lejlighed, at hun havde nået at se ’Matador’s 24 afsnit to gange i løbet af starten af august for at have serien helt knivskarp i erindringen.

Der er mulighed for at tilmelde sit hold lige nu, og man kan læse mere om ’Korsbæk Mesterskaberne 2019’ her