Efterårsferien bliver fuld af aktiviteter for børn og familier i DR Koncerthuset

Alle kan være med, når DR Musikariet inviterer børn og familier indenfor til koncerter og aktiviteter hver dag i skolernes efterårsferie. Blandt de medvirkende er Silja Okking, Hr. Skæg, DR Big Band og Musikariets Metalskole.

Hr. Skæg er en af de kendte DR-figurer, man kan møde i efterårsferien i DR Koncerthuset.

Når efterårsmørket begynder at sænke sig og temperaturerne falder, begynder mange børnefamilier at glæde sig til efterårsferien. Og skal ferien holdes i København, er der i år god grund til at tage familie og venner med på udflugt til DR Koncerthuset. Her præsenterer DR Musikariet nemlig et efterårsferieprogram fuld af oplevelser for børn i alle aldre med noget for næsten enhver musikalsk smag.

Hver dag i uge 42 byder huset på flere forskellige koncerter og arrangementer for børn og familier – i alt 23 koncerter fordelt på feriens ni dage – hvor børnene blandt andet kan opleve kendte DR-ansigter som Silja Okking og Hr. Skæg på slap line sammen med blandt andre DR Big Band og mange flere musikere og værter.

Foruden koncerterne vil der desuden hver dag være flere forskellige rundvisninger i DR Byen, hvor både børn og voksne kan få et kig ind bag de kendte DR-kulisser eller besøge det spændende Ramasjang-univers.

Rytmer, eventyr og vilde dyr til de mindste

Har man børn i børnehavealderen, er der masser af sjove oplevelser at vælge imellem i DR Musikariets efterårsferie. De små kan bl.a. opleve den danske natur på en ny måde, når koncerterne 'Vilde vidunderlige dyr' byder på børnesange og historier om dyr – inspireret af Ramasjang, Minisjang og DR’s store naturserie 'Vilde vidunderlige Danmark'.

Er man mere til vilde rytmer og ballade, er der plads til begge dele i 'Leg med Rytmevæsenet' med Thomas Sandberg og Carl Quist-Møller og en koncert med gruppen 'Body Rhythm Factory', hvor det bliver svært at sidde stille for både børn og voksne. Og de små, der elsker eventyr, kan glæde sig til at opleve H.C. Andersens 'Prinsessen på ærten' som eventyrballet med dansere fra Det Kgl. Teater.

Metalskole og Astrid Lindgren for fuld udblæsning

Lydtrykket bliver højt, når DR Musikariet og Carsten Holm fra P6 Beat inviterer de lidt større børn til en utraditionel søndagsskole med det populære koncept Musikariets Metalskole. Der bliver også blæst godt igennem i DR Big Band, når Silja Okking står i spidsen for et musikalsk gensyn med nogle af de kendte Astrid Lindgren-figurer i koncerten 'Pippi, Emil og Silja for fuld udblæsning'.

Vil man hellere finde på musikken og ordene selv, er der mulighed for at møde to spillevende komponister og prøve kræfter med at skrive en syv meter lang sang i arrangementet 'Vi finder på musik', hvor Anna Kruse og Kirsten Seidenfaden tager børnene med ind i musikværkstedet.

En dag i jazzens tegn

En hel dag i DR Musikariets efterårsferie vil stå i jazzens tegn, nemlig torsdag den 21. oktober. Her kan børn i skolealderen opleve det danske jazzorkester ”Hej JAZZ”, som vil inspirere børn og voksne til at danse, lege og improvisere med krop og stemme, og koncerten ”Basie for børn”, som gennem musikken fortæller historien om hvordan Count Basie blev et ikon i 1930’erne og 1940’ernes musikverden.

Hr. Skæg og MGP Galla

Hvis man drømmer om at vise børnene den store Koncertsal i DR Koncerthuset, skal man vælge koncerten 'Hr. Skæg synger' på feriens næstsidste dag, lørdag den 23. oktober. Her vil salen være fuld af sange fra Hr. Skægs Hotel – med flere afstikkere til det kendte sangkatalog, som har hittet på Ramasjang gennem de sidste 13 år.

Der bliver også mulighed for at synge med på store børnehits, når årets MGP Galla finder sted fredag den 21. oktober. I år finder det populære show sted med et halvt års forsinkelse pga. forårets corona-nedlukning – og uden tvivl med et ekstra skud spænding hos deltagerne, da det bliver første gang de optræder med deres sang for et stort publikum.

En ny satsning for DR Koncerthuset

Ifølge Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset, bliver det ikke sidste gang, det ringer ind til store oplevelser i skolernes efterårsferie:

– Efterårsferien er et fantastisk godt tidspunkt at samle børn og voksne om oplevelser, der gør indtryk og sætter gang i fantasien – hvad enten det gælder vilde rytmer, klassisk musik, høj metalrock, fællessang eller jazzimprovisation. Det er hele ideen med DR Musikariet, at vi gerne vil invitere børnene til at komme så tæt på musikken og musikerne, at de selv får lyst til at eksperimentere. Så det store program i efterårsferien er en vigtig satsning, som vi helt sikkert vil gentage i de kommende år.

Se hele programmet for DR Musikariets efterårsferie her

Facebook
Twitter