’Eldorado’ med Jørgen de Mylius vender tilbage

Det mangeårige program med 80’er-musik er tilbage hver søndag på P5, efter at det tidligere har været sendt på DR1 og P4.

Jørgen de Mylius er tilbage som ’Eldorado’-vært den 1. januar på P5 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen.)

Hvis man er vild med 80’er-musik og historien om hittene fra dengang, er der virkelig gode nyheder allerede på dag 1 i 2017.

Efter et års pause er Jørgen de Mylius da tilbage med det sejlivede radioprogram ’Eldorado’, som i mange år blev sendt dagligt på P4 og indtil for et år siden havde fast sendetid lørdag eftermiddag på kanalen.

Fremover er ’Eldorado’ tilbage søndage fra klokken 14.03 til 16.00 på P5 – og repremieren foregår i samme måned, som Jørgen de Mylius har sendt radioprogrammer i DR i 54 år.

HØR TIDLIGERE RADIO-'ELDORADO'-UDSENDELSER: dr.dk/eldorado

Startede som TV-show i 1983

’Eldorado’ har også lange tråde bagud – faktisk helt præcist 34 år.

”Jeg startede det som TV-show i 1983, og det var på et tidspunkt, hvor det var blevet legalt igen at lytte til tre minutters popsange efter en 70’er-periode, hvor mange blandede politik og hippietanker ind i musikken. Nu var de pludselig glade alle sammen igen, og det samlede en masse mennesker sig om, så millioner så med på tv-programmerne, som fortsat kan opleves på dr.dk/bonanza,” forklarer Jørgen de Mylius.

I TV blev ’Eldorado’ sendt fra 1983-85. Radioudgaven af ’Eldorado’ opstod næsten 20 år senere og blev sendt i næsten 10 år på P4 frem til udgangen af 2015.

Jørgen de Mylius glæder sig over, at ’Eldorado’ nu er tilbage og til at øse af sin store viden om blandt andet 80’er-musik igen.

SE GAMLE 'ELDORADO'-UDSENDELSER: dr.dk/bonanza

”Nu har programmet været væk i et år, og fra nytårsdag bliver der igen lejlighed til at lytte til sange med omdrejningspunkt i de tidlige 80’ere med tråde på bagud og frem. Det bliver de glade holdbare fra dengang med alt fra Abba og de tidlige Elton John-år til Tøsedrengene, Kim Larsen og Dodo,” siger Jørgen de Mylius.

Glæder sig til genhør

P5’s kanalredaktør Lasse Roldkjær siger, at han ser frem til genhøret med ’Eldorado’. Han glæder sig samtidig over, at P5 dermed også har et fast program om den musikalske periode, som ’Eldorado’ behandler – nemlig 1980’erne. Jørgen de Mylius kan også høres hver dag mellem klokken 18.03 og 19.00 i ’Hithouse’ på P5. Her øser han af musik og historier fra pigtrådsæraen, ligesom han også jævnligt laver musiktemaer på kanalen.

Facebook
Twitter