En skarpere KarriereKanonen: Danske artister skal hjælpes bedre på vej

Det musikalske talentprojekt KarriereKanonen, der finder og udvikler talenter, kommer det kommende år til at tage artisterne nye steder.

Benal, Marie Key, The Minds of 99 (billedet), Djämes Braun, Katinka, k-Phax., Ravi Kuma og senest Høker, Angående Mig og Patina er nogle af de navne, som har været igennem talentprojektet KarriereKanonen. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

For at skabe endnu bedre rammer for talentfulde danske musiktalenter har det musikalske talentprojekt KarriereKanonen ændret sig.

Det kommende år kommer KarriereKanonen således til at tage sig anderledes ud, end det har været tilfældet de seneste år.

En af ændringerne består i, at KarriereKanonen i stedet for at udvælge 12 artister eller bands fremover vil vælge 10, med fem 5 finalister og til sidst 2 vindere. Det sker med en ambition om at arbejde mere effektivt med en udvalgt skare af musikere.

- Ambitionen med KarriereKanonen er at løfte den danske musik, som peger mere frem end tilbage. De nye tiltag i KarriereKanonen er lavet for at gøre vores kanon endnu mere skarpladt og rette sigtekornet til, så vi bedst muligt forløser potentialet for de navne, vi mener, har talentet, siger Pelle Peter Jencel, P3-vært og jurymedlem i KarriereKanonen.

Nyt forløb og nye scener

Som en anden del af ændringerne vil de ti udvalgte deltagere i KarriereKanonen 2020 se frem til at skulle spille på nye prominente scener.

I marts 2020 vil KarriereKanonens semifinale således blive afholdt i DR Koncerthuset, hvor intentionen er at skabe et attraktivt og indbydende KarriereKanonen-univers for publikum med 10 skarpe optrædener med de 10 udvalgte.

Efter semifinalen i DR Koncerthuset går fem finalister videre til en finale, som i 2020 vil blive afholdt på SPOT i Aarhus til maj. Tidligere blev finalen afholdt på Smukfest. Efter finalen kåres to vindere, som får et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet samt efterfølgende koncerter og spillejobs arrangeret af DR Koncerthuset, SPOT og Smukfest. Samtidig følges vindernes udvikling tæt på DR’s platforme.

- SPOT er en branchefestival med vigtige og betydningsfulde gæster for finalisterne. Det giver de bedste forudsætningerne for finalisterne, at de spiller en finalekoncert for den branche, som de skal ud og imponere bagefter. Med det nye forløb er vores ambition, at KarriereKanonen vil kunne tilbyde de udvalgte et mere relevant og prioriteret forløb end tidligere, siger Ditte Kræn Østergaard, der er projektleder for KarriereKanonen.

Månedens Kanon

KarriereKanonen har eksisteret siden 2002 og har gennem årene bidraget med masser af kvalitet, hits og mod til den danske musikscene. Benal, Marie Key, The Minds of 99, Djämes Braun, Katinka, k-Phax., Ravi Kuma og senest Høker, Angående Mig og Patina er nogle af de navne, som har været igennem talentkonkurrencen.

Juryen bag KarriereKanonen består af P3-vært Pelle Peter Jencel, P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen, Marianne Fruergaard og Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakademiet samt andre kvalificerede aktører fra musikbranchen, der skifter plads, så der hvert år kommer nye ører på projektet og på musikken. I 2020 bliver KarriereKanonens jury suppleret af Pernille Krog Mogensen, der er booker for SPOT / ROSA samt tidligere direktør for Artpepole og chef for Virgin, Anne Sofie Jeremiassen, der nu er selvstændig musikbranchekonsulent.

Vil du være med i Karrierekanonen 2020, så er det stadig muligt at uploade din musik til dr.dk/kanon. Der er deadline den 23. oktober 2019 kl. 14.

Bliver du ikke udvalgt til KarriereKanonen 2020, så skal du stadig uploade din musik. Du har nemlig mulighed for at blive Månedens Kanon, tidligere Ugens Kanon. Hver måned vælger P3-værterne Pelle Peter Jencel, Andrew Moyo og Fie Neergaard et nummer, som, de mener, har kvaliteten og potentialet til at blive Månedens Kanon. Månedens Kanon får omtale på dr.dk/musik samt airplay i P3-programmet “Pelle Peter på P3”, der sætter fokus på ny dansk musik. ’Pelle Peter på P3’ har premiere denne uge, og sender alle uger fra mandag til torsdag fra kl. 12-14. Første udgave af Månedens Kanon bliver offentliggjort i uge 45.