En uge med fuldt fokus på Grønland – og Færøerne

Tænger du til at blive kølet lidt ned i sommervarmen? Så se med, når DR i denne uge sender timevis af TV fra de nordlige dele af rigsfællesskabet.

(Foto: Benjamin Holmsteen)

Abdel Aziz Mahmoud, Bonderøven og Søren Ryge. Dem og mange flere kan du møde på skærmen i denne uge. Men i nye, nordligere – og køligere – rammer.

DR2 sender nemlig live fra Grønland torsdag, fredag og lørdag. Og her guider Abdel Aziz Mahmoud sammen med Maria Motzfeldt dig gennem en række historier om det moderne Grønland. Blandt andet er Bonderøven på besøg hos grønlandske landmændskollegaer.

Livesendingen er suppleret med en række reportager fra hele Grønland samt et interview med statsminister Lars Løkke Rasmussen om hans forhold til Grønland og rigsfællesskabet.

Ind under huden på de unge grønlændere

DR1 sætter allerede fra i morgen fokus på Grønland. Her er der premiere på en ny reportageserie ’De unge grønlændere’, der følger seks unge i hovedstaden Nuuk. En række andre udsendelser om Grønland følger.

Du får hele overblikket over udsendelserne på DR1 og DR2 her.

Denne uges fokus på Grønland kommer ovenpå en massiv dækning af det grønlandske valg tidligere på året – hvor alt fra Ultra Nyt til Horisont var på Grønland og hvor både DRTV og DR’s radio-app bragte temaer om Grønland med både nye udsendelser og klip fra arkivet.

Søren Ryge på Færøerne

Ikke kun Grønland er i fokus i denne uge. Søren Ryge har været på Færøerne. Denne gang har han taget "Dreamers' Circus" med, tre unge, danske musikere, der spiller live musik, mens vi oplever Færøerne. Det kan opleves fra på torsdag på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk