Er Soleimas sang en ny sang til højskolesangbogen?

Lørdag synger Soleima, Peter Sommer og Steffen Brandt deres danmarkssang på DR1 og DRTV.

Lørdag synger Soleima, Peter Sommer og Steffen Brandt deres danmarkssang. (Foto: © Nelle Renberg Andersen)

DR har stillet 15 af Danmarks største musikere den opgave at skrive en sang til Danmark.

Lørdag d. 3. september på DR1 synger Soleima, Peter Sommer og Steffen Brandt deres danmarkssang. Peter Sommer og Soleima søger inspiration højt oppe mod himlen og over byens tage imens Steffen Brandt planter sine fødder på en motorvejsbro og kigger nærmere på E45 i nordgående retning.

Soleimas sangproces viser sig at blive svær, fordi hvordan skriver man noget med kant og nerve uden at det bliver belærende og ukærligt? Hendes sang ’Godnat lille land’ bliver dog udnævnt som aftenens bud på en ny højskolesang af Peter Sommer og Steffen Brandt, da den netop formår at holde balancen.

- Med lørdagens sange har vi fået præsenteret ni nye danmarkssange. De viser med tydelighed, at Danmark opleves og beskrives mangfoldigt, og at vi stadigvæk har en masse fortællinger i os om vores land, siger chefen for afdelingen Bred Kultur & Fakta hos DR, Erik Struve Hansen.

Min sang til Danmark næste afsnit vises d. 3. september på DR1 klokken 20.00. Du kan også se med på DRTV og høre sangene på diverse musiktjenester.