DR Nyheder har pr. 1. april ansat den prisvindende journalist Sandra Brovall, 37, som ny kulturkorrespondent. Hun kommer fra Politiken, hvor hun i mange år har været kritisk, undersøgende kulturjournalist og de seneste tre år avisens korrespondent i USA.
- Sandra personificerer alt det, vi gerne vil med vores kulturjournalistik i DR Nyheder. Vi skal have et mere kritisk blik på kulturlivet og en bredere forståelse af kulturen som en del af den værdidebat, der også foregår i det danske samfund. Samtidig skal vi selvfølgelig stadig dække alt muligt andet kultur som for eksempel de store samlende, fællesskaber som Melodi Grand Prix og festivalerne, siger Mikkel Worsøe Andersen, der er chef for DR Nyheders samfundsredaktion, som kulturredaktionen er en del af.
Selv siger Sandra Brovall:
- Kultur er film, dansktop og ballet, men det er også en måde bedre at forstå os selv og verden i forandring omkring os. Kultur er også historien om seksuelt misbrug i filmbranchen eller forståelsen af, hvad et samtykke er. De historier glæder jeg mig til at være med til at fortælle danskerne.
Kritisk, nysgerrig og dagsordensættende
Mikkel Worsøe Andersen beskriver DR Nyheders ambitioner for kulturdækningen sådan:
- Vores historier skal rage op i nyhedsbilledet, skabe debat og have gennemslagskraft.
Og Sandra Brovall er helt enig:
- Jeg har afsløret både hvidvask, økonomiske skandaler, magtmisbrug og metoo. Vi skal ikke være bange for at dække kulturen som alle andre brancher og have et kritisk, undersøgende blik på kulturens magthavere.
- Som journalist har det altid været min største ambition at være kritisk, nysgerrig og dagsordensættende - at lave journalistik der enten selv er med til at skabe forandring eller beskriver, hvordan samfundets seismiske plader bevæger sig. Den ambition tager jeg med i jobbet som DR’s kulturkorrespondent.
Erfaren profil i digital formidling
Mikkel Worsøe Andersen fremhæver også, at Sandra Brovall er en erfaren profil i digital formidling gennem for eksempel podcasts og sociale medier som Instagram. Det viste hun for eksempel som Politikens USA-korrespondent under stormen på Kongressen i Washington sidste år.
Om den digitale udfordring siger Sandra Brovall:
- Som kulturkorrespondent glæder jeg mig især til sammen med mine nye kollegaer at åbne kulturhistorierne op ikke blot på tv og radio, men i podcasts, webdocs, i video-explainers og på Instagram. DR’s digitale omstilling og de nye formidlingsmuligheder, der følger med, er noget, der virkelig begejstrer mig.
Sandra Brovall har modtaget både anerkendelse og priser for sit arbejde. Hun blev i 2018 nomineret til Cavlingprisen for den undersøgende serie ’De Misbrugte Filmbørn’. Serien vandt i 2018 Den lille Publicistpris samt en pris fra Foreningen for Undersøgende Journalistik, FUJ.