Erkan Özden får ærespris fra Roskilde Universitet

Siden 2015 har Erkan Özden været den faste vært på DR’s årlige nyhedsworkshop ’I Sandhedens Tjeneste’, som over 150.000 elever fra landets 8.-10. klasser har deltaget i. Det er en af grundene til, at han nu hædres.

Erkan Özden fra TV Avisen har siden 2015 også været vært på DR's nyhedsworkshop 'I Sandhedens Tjeneste' for 8.-10. klasser. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Fremover kan journalist Erkan Özden også skrive æresalumne på sit visitkort. I hvert fald har værten på TV Avisen netop fået den såkaldte æresalumnepris fra Roskilde Universitet. Med prisen følger 10.000 kroner, som bliver doneret til velgørende formål.

Erkan Özden er uddannet journalist og cand.comm. fra Roskilde Universitet (RUC) i 2005. Æresalumneprisen bliver givet til en tidligere studerende, der – som det hedder – ’har skabt en anerkendelsesværdig karriere, og som bygger videre på RUC’s værdier og giver noget tilbage til samfundet’.

Siden 2015 har Erkan Özden været den faste vært på DR’s årlige nyhedsworkshop ’I Sandhedens Tjeneste’, som over 150.000 elever fra landets 8.-10. klasser har deltaget i. Her bliver emner som clickbaits, billedmanipulation, fakta og fake news diskuteret flittigt, og DR holder blandt andet arrangementerne for at gøre de unge mere kritiske på nettet. Undervejs prøver eleverne kræfter med nogle af de overvejelser, som journalister dagligt gør sig om etik, relevans og troværdighed. Eleverne skal også forholde sig til deres egen adfærd på nettet, ligesom de får et helt særligt indblik i DR’s nyhedsproduktion.

Har også skrevet to bøger

Ved siden af sit arbejde på TV Avisen og arbejdet med ’I Sandhedens Tjeneste’ har Erkan Özden også skrevet to bøger om fake news.

Selv siger Erkan Özden, at han er meget beæret over prisen.

- Uddannelsesområdet har altid stået mig nært, og jeg elskede selv at studere. Jeg betragter også prisen som en anerkendelse af mit mangeårige arbejde på skole- og uddannelsesområdet, især med DR’s kæmpe skoleprojekt ’I Sandhedens Tjeneste’, hvor jeg har været overalt i landet og besøgt tusinder af unge. Jeg har ofte savnet universitetsmiljøet og endnu mere nu med den fine ærespris. Tusind tak, siger han.

I foråret 2023 kan 8.-10 klasser igen deltage i DR Nyheders ’I Sandhedens Tjeneste’, og her er Erkan Özden igen vært. Du kan læse mere om arrangementerne her.