Erkan Özden vender tilbage som vært på TV-Avisen

DRs nuværende korrespondent i Washington, Erkan Özden, vender tilbage og bliver vært på TV-Avisen, når han kommer hjem til Danmark.

Erkan Özden forlader pladsen foran Det Hvide Hus og bliver vært på 18.30-TV-Avisen. Foto: DR (Foto: DR © Type 1)

DRs nuværende korrespondent i Washington, Erkan Özden, vender tilbage og bliver vært på TV-Avisen, når han fra nytår kommer hjem til Danmark.

Allerede inden Erkan Özden drog til USA i sommeren 2011, var han vært på TV-Avisen, og fra den 1. februar bliver han én af de faste værter på TV-Avisen klokken 18.30.

”Erkan Özden er en lysende dygtig journalist, som har enorm erfaring som korrespondent, reporter og studievært. Vi ønsker at sætte Danmarks bedste og mest troværdige hold af nyhedsværter, og Erkan vil danne et stærkt team sammen med Tine Gøtzsche og Klaus Bundgård Povlsen", siger Naja Nielsen, der er tv-chef i DR Nyheder.

Er kommet ud i alle kroge

Erkan Özden, der er 35 år, indledte karrieren i DR som journalistpraktikant på netop TV Avisen i 2003, og han har primært lagt sine kræfter på udlandsredaktionen. Her har han både været rejsende reporter, vært for DR2 Udland i næsten tre år og altså senest USA-korrespondent i to et halvt år. Özden har en kandidatgrad i dansk og journalistik fra Roskilde Universitet.

”Jobbet som korrespondent har ført mig ind i alle kroger og kanter af USA, hvor jeg har mødt alle slags mennesker. Det har været et kæmpe privilegium og givet mig det, vi i branchen kalder for kilometer i benene. Det er blevet til tusindvis af kilometer i det enorme land, i luften og på landevejen. Nu glæder jeg mig til at komme hjem til holdet på TV Avisen igen, hjem til mine dygtige kolleger og til at få en mere stabil hverdag, hvor jeg kan være sammen med min kone og mine to børn igen,” siger Erkan Özden.

Han afløser Charlotte Beder, der har valgt at sige sit job i DR op for at gå til TV 2 News. Oliver Routhe Skov overtager Erkan Özdens post som korrespondent i Washington for DR.

 

Facebook
Twitter