Eurovision Song Contest 2020 er blevet aflyst

For første gang siden 1956 bliver der ikke et europæisk Melodi Grand Prix i år. Forklaringen er corona-situationen.

Ben & Tan vandt årets danske finale, men der bliver ingen europæisk finale i maj. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Årets udgave af den traditionsrige musikkonkurrence Eurovision Song Contest - det, der i mange år hed Det Europæiske Melodi Grand Prix herhjemme, er blevet aflyst. Det har organisationen European Broadcasting Union (EBU), der står bag Eurovision, og som DR også er medlem af, netop meldt ud.

Mødes med forståelse

Hos DR's redaktør for underholdning, Jan Lagermand Lundme, mødes beslutningen om at aflyse årets Eurovision Song Contest med forståelse.

- Meldingen fra EBU, som vi netop har modtaget, er, at Eurovision Song Contest 2020 er aflyst. Set i lyset af situationen i Europa giver det jo god mening. Lige nu skal alle kræfter bruges på at komme coronavirus til livs, siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

- Det er selvfølgelig superærgerligt - også for Ben & Tan, der skulle have været afsted for at forsvare de danske farver i år. Men jeg tror, at alle kan se, at det er den rigtige beslutning. Når vi har nærmere detaljer, kommer vi selvfølgelig med flere oplysninger, siger Lagermand Lundme.

Også Dansk Melodi Grand Prix fik tidligere på måneden coronavirussens konsekvenser at føle. DR valgte nemlig at afholde det stort anlagte musikshow i Royal Arena i København helt uden publikum.

Eurovision Song Contest har indtil i år været holdt uafbrudt siden 1956.

Facebook
Twitter