Fællessang er kommet for at blive på DR

Det er ikke slut med ’Fællessang’, selv om det foreløbigt sidste program blev sendt på DR1 i fredags. Fremover er der fællessang ved særlige lejligheder, hvor vi har tradition for at synge.

Mads Steffensen har været vært for ’Fællessang’ 10 fredage i træk nu, og DR fortsætter med fællessangen ved særlige lejligheder fremover. Foto: Framegrab.

Under coronaen har ’Fællessang – hver for sig’ på DR1 været danskernes tro følgesvend gennem i alt 10 programmer. Udsendelserne har i høj grad skildret den helt særlige situation, Danmark har stået i.

I takt med at Danmark er blevet åbnet igen, har ’Fællessang – hver for sig’ også udviklet sig. Fra første fællessang i marts med hjemlig stemning, og til fredag i sidste uge med Danmarks største virtuelle kor af danskere, der synger sammen på en forårsaften, har programmet afspejlet tiden og stemningen i befolkningen.

- Fællessang er en tradition, der er født. Og det at synge sammen er noget, der er kommet for at blive på DR. Vi glæder os til, at vi ikke kun kan synge sammen hver for sig, men også fælles og sammen i fremtiden, siger underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme fra DR.

Fællessang i Parken og til sankthans

Han tilføjer, at det er blevet en tradition for DR at være sammen med danskerne, når der synges, og DR og ’Fællessang’ vil derfor følge befolkningens traditioner fremover - for eksempel når fodboldsange og midsommervisen skal synges.

- Efter vi har sendt det 10. program i fredags, kommer ’Fællessang’ tilbage igen, når der er tradition for at synge sammen. Lige nu er ’Fællessang’ planlagt til at vende tilbage til sankthans med Mads Steffensen som vært. Derudover vil der også - i forbindelse med det oprindeligt planlagte fodbold-EM i år - være ’Fællessang i Parken’ med Josefine Høgh og Tina Müller ved roret på DR1 den 13. juni fra klokken 20.00-21.30, forklarer Jan Lagermand Lundme.

Her vil de danske fodboldsange være omdrejningspunktet for fællessangen, og her inviterer DR hele Danmark til fællessang og fodboldnostalgi. Efter sankthansaftenen med sang vender ’Fællessang’ tilbage senere på året på DR, hvor alle igen får mulighed for synge sammen.

DR kommer snart med nærmere oplysninger om fællessang-eventet i Parken. I mellemtiden fortsætter morgensangen også frem til sankthans på DR1 og P2 med Phillip Faber som vært.