Familie bliver hacket på direkte tv

DR går til kamp mod hacking – blandt andet i et ’DR2 Tema’ på lørdag og med en række udsendelser i løbet af denne uge.

DR sætter blandt andet fokus på hacking med en særlig temaaften på DR2 på lørdag. (Foto: Dr)

Vi hører om det ugentligt, og det er lige fra vores venner til større danske institutioner, der bliver hacket.

Det sker i alt fra store verdensomspændende hackerangreb, der rammer tusindvis af computere, og til mindre, målrettede personangreb, hvor ofret mister kontrollen over sine sociale medier.

I denne uge sætter DR fart på en indsats om hacking. Den skal gøre os klogere på, hvad hacking er, og hvordan vi selv kan sikre os mod hackere, der bryder ind i vores helt private digitale rum. Samtidig bliver danskernes ordforråd forhåbentlig udvidet med nye begreber som social engineering, spear phishing, malware, sextortion, ransomware og spyware.

Hvad kan du gøre?

Hacking-indsatsen kulminerer lørdag den 18. november klokken 20.00. Her sender ’DR2 Tema’ live, når en almindelig dansk familie lader sig hacke på TV. Ideen er blandt andet at vise, hvor mange apparater det egentlig er muligt at hacke sig ind i. Det er nemlig ikke kun sociale medier og din e-mail, hackerne kan trænge sig vej ind i. Det er også babyalarmen, din tablet og måske endda radiatoren.

Et hold cybersikkerhedseksperter er med i studiet og forklarer undervejs, hvad de gør, og hvad man kan gøre for at beskytte sig. Temalørdagen byder derudover også på en række andre hacking-eksperimenter af både livsvigtige og samfundsbærende systemer, samt forskellige gæster i studiet.

I andre DR-programmer kommer det blandt andet til at handle om hacking af børns legetøj, hacking af sociale medier, firmaers oplevelser med hacking af kundedatabaser, hacking fra hackerens perspektiv og alt det vi kan selv kan gøre for at sikre vores digitale ejendele. Det er blandt andet i ’So Ein Ding’, på P1, på DR Nysgerrig og på dr.dk/viden.

FacebookTwitter