’Fantino mod Bonde’: Savspil, sabelsluger og sikker sex

I et nyt underholdningsprogram dyster værterne Maria Fantino og Christian Bonde mod hinanden om, hvem der er bedst til at underholde seerne. Vi var med til optagelserne og har mødt de to værter.

Maria Fantino og Christian Bonde bryder egne grænser i nyt underholdningsprogram på DR1 og DRTV. (Foto: © Kristian Graven)

- Nej, hvor er her hyggeligt, udbryder en af publikummerne, da han kommer ind i Studie 6 i DR Byen.

Det er en onsdag aften lidt i syv, og om lidt skal optagelserne til et af de seks programmer af ’Fantino mod Bonde’ i gang. Programmerne sendes på DR1 lørdag aften klokken 20.00 fra lørdag den 13. maj og frem – og kan også ses på DRTV.

- ’Fantino mod Bonde’ er et helt nyt program. Det har I aldrig haft mulighed for at se før. Er I ikke sindssygt spændte? spørger publikumsopvarmeren og fortsætter:

- I skal lave energien herinde. Jeg tror, vi får en helt fantastisk aften.

- Standby, 10 sekunder, lyder det bag scenen.

De to værter, Maria Fantino og Christian Bonde, kommer på scenen og byder publikum og seerne velkommen.

- Det er en voldsom aften, vi har til jer, lyder det fra Christian Bonde.

- Vi skal prøve kræfter med mange ting, vi ikke har prøvet før, siger Maria Fantino.

Sav og Safri Duo i studiet

I hvert program skal de to værter dyste mod hinanden for at finde frem til, hvem der er bedst til at underholde seerne. Det sker over tre runder: Missionen, alliancen og finalen. Publikum i studiet afgør ved håndsoprækning, hvem der vinder de første to runder.

I aften handler missionen om vækstlagsmusik.

- Der er et hav af muligheder. Jeg har valgt at møde en, der er flyvende i et instrument, som få spiller på, siger Maria Fantino.

Herefter kommer et indslag, hvor hun går på jagt efter en sav i DR’s værksted for derefter at få undervisning i at spille på sav af den 89-årige skuespiller Jytte Abildstrøm. Mens indslaget kører, bliver scenen forvandlet til en skov med små træer, træstubbe og et par stole, som Jytte Abildstrøm og Maria Fantino indtager med hver deres sav. Efter indslaget spiller de begge på sav til sangen ’Solen er så rød, mor’ og modtager publikums bifald.

Så er det Christian Bondes tur, og han har valgt at møde ’to helt almindelige danskere, der skal finde deres egen lyd’. I indslaget har han taget de to – Uffe og Morten – med i rekvisitten i DR Byen, hvor de går og trommer på forskellige ting, de støder på, blandt andet en plaid. Det får den ene til at sige, at man kunne spille ’Played-A-Live’ …

I studiet er to trommesæt rullet på scenen, og som indslaget slutter, kommer de to – bedre kendt som Safri Duo – på scenen og spiller netop denne sang på trommerne til taktfaste klapsalver. Christian Bonde slår lidt med undervejs, og så skal publikum ellers afgøre, om han eller Fantino er vinder af første runde.

Sætter røven i klaskehøjde

Dr.dk/omdr har mødt de to værter til en snak om det nye underholdningsformat, som er udviklet af DR.

- Vi har fået en ramme, og alt, hvad der er inde i rammen, har vi fundet på sammen med redaktionen. Det er vores bud på lørdagsfamilieunderholdning på DR1, hvor der er noget til både de store og små. Det er to mennesker, der gøgler på en scene i en time med det, vi tror, kan få folk til at grine. Vi er gået all in og kaster os ud i ting, vi aldrig har prøvet før. Jeg håber, folk kan se, at vi har sat røven i klaskehøjde, fortæller Christian Bonde.

Maria Fantino fortsætter:

- Vi er kommet op med 18 forskellige ideer til 18 originale shows (tre runder i hvert af de seks programmer, red.). Det, vi gør, er fjollet, men jeg kan i hvert fald love, at vi gør os umage. Det er vigtigt, når man laver underholdning. Der ligger mange timer bag. Jeg har øvet mig, før jeg sætter mig ned og spiller sav med Jytte Abildstrøm. Nogle gange bliver DR skudt i skoene, at vi ikke er modige. Her håber jeg, folk vil sige: ’Det var modigt’. Vi prøver at omfavne den klassiske, rene underholdning. Her er der ingen, der bliver lovet penge eller kontrakter – her er det to mennesker, som har fået til opgave at underholde.

Hattekager og det perfekte snit

Tilbage i Studie 6 skal værterne i næste runde alliere sig med tv-personligheder, som i aften er dommerne fra ’Den store bagedyst’, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen.

- Jeg er frustreret over, at der kun findes én kage, der er en hat, siger Christian Bonde med tanke på napoleonshatten. I det efterfølgende indslag besøger han en bager, som giver sit bud på flere hattekager.

I studiet skal Markus Grigo så finde arvtageren til napoleonshatten, og han bliver præsenteret for kager udformet som H.C. Andersen-hatten, en fez, Yvonne-hatten med reference til Olsen-Banden, Søren Pind i Afrika-hatten og Prins Henrik med en slange på hovedet-hatten. Grigo peger på Yvonne-hattekagen som en, der kunne have en chance på kagemarkedet.

Maria Fantino har hæftet sig ved, at Bagedyst-dommerne altid kigger på ’det perfekte snit’, når de vurderer kager i det populære program. I studiet er tre kager sat frem, og først skal en sensei og en sabelsluger forsøge sig med det perfekte snit, inden en kæmpe rekvisitkage bliver kørt ind, og Katrine Foged Thomsen kommer op af den og skærer det perfekte snit.

Publikum må igen op med hænderne for at kåre en rundevinder, og så gælder det finalerunden.

- Vi har fået en ramme, og alt, hvad der er inde i rammen, har vi fundet på sammen med redaktionen, fortæller værterne. (Foto: © Kristian Graven)

Latter og lærerigt

Men inden vi når dertil, fortæller værterne, hvad de håber, seerne får ud af ’Fantino mod Bonde’:

- Hvis du vil have et grin, så vil vi gerne give det. Man må gerne grine ad os, men også gerne lidt med os, siger Maria Fantino og fortsætter:

- Nogle gange er det public service at få folk til at grine. Man skal ikke kimse ad god, ren underholdning. Men samtidig viser vi også, at man kan flytte egne grænser. Mange af de ting, jeg laver, er grænseoverskridende for mig. Der er både sang, dans og cirkusnumre. Vi gør os selv til grin i håb om, at andre mennesker også tør lidt mere. At man ikke skal sig selv for seriøs. Når man ser unge mennesker kaste sig ud i noget og gør sig umage, kan det måske inspirere andre unge til at turde nogle ting.

- Jeg håber, folk synes, at den time var givet godt ud. At de har grint og måske lært en lille smule. Det har været angstprovokerende og vildt sjovt at lave. Vi har brudt mange grænser, siger Christian Bonde, der blandt andet har givet den som standupkomiker til open mic på Comedy Zoo i København.

TikTok til DR-jingler og 'Sex med Bonde'

Men nu gælder det finalen i aftenens program. Fem teenagere tager plads omkring scenen i Studie 6. De skal pege på vinderen af den sidste runde, og derfor prøver de to værter at underholde med noget til den yngre målgruppe.

Maria Fantino giver den fuld gas med TikTok-dans til jinglerne fra ’Bamses Billedbog’, ’Kender du typen?’, ’FredagsTamTam’ og TV Avisen.

Christian Bonde disker op med en omgang seksualundervisning, der både kommer forbi forspil, sikker sex, nydelse, orgasme og samtykke.

De fem jury-medlemmer afgiver deres stemmer, konfettikanonen går af, og værterne runder programmet af:

- Vi håber, det har været lidt skægt, siger Christian Bonde.

- Tusind tak for i aften, kom godt hjem, siger Maria Fantino.