Fem DR-medarbejdere er blevet blå i sommervarmen

173 nye personer er blevet optaget i årets udgave af Kraks Blå Bog, som udkommer torsdag. Fem af dem er fra DR.

I år er fem DR-medarbejdere kommet i Kraks Blå Bog: øverst er det Ole Ryborg, Jesper Termansen og Anna Gaarslev. Nederst: Abdel Aziz Mahmoud og Fabio Luisi. Foto: Collage.

For øjeblikket bliver mange brune i det flotte sommervejr i Danmark, men der er også folk, der bliver blå. Det bliver i hvert fald de 173 nye personer, der fra torsdag er at finde i årets udgave af Kraks Blå Bog, som i 2018 udkommer for 109. gang og er på 1608 sider.

Fem af de 173 nye er ansat i DR, og de har nu – som udgangspunkt – udsigt til at stå i bogen resten af deres liv.

Anna Gaarslev og Ole Ryborg, der er henholdsvis Europa-korrespondent og EU-korrespondent for DR, har fundet vej til spalterne i den omfangsrige bog, og det samme har DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi, som for nylig forlængede sin kontrakt med DR frem til 2023.

Værten fra ’Shitstorm’ på P1, Abdel Aziz Mahmoud, som senest også har lavet ’Helvedes homo’ og ’Adgang med Abdel’ for DR2, er fremover også at finde i det blå selskab, og det samme er DR’s lytter- og seerredaktør Jesper Termansen.

En særlig betydning inden for deres område

Digital chef Bolette Pallesen fra Gads Forlag, som udgiver Kraks Blå Bog, forklarer, at alle er optaget, ”fordi de har haft en særlig betydning inden for deres område”.

”Det har altid været det vigtigste valgkriterium for Kraks Blå Bog, at de optagne skal have en særlig betydning inden for deres fagområde, og at de optagne har bidraget positivt til samfundet inden for deres felt. Samtidig lægger vi vægt på, at værket afspejler det Danmark, vi lever i, ved også at have øje for nye fagområder. I de senere år er for eksempel gastronomi og film/tv kommet på landkortet,” siger Bolette Pallesen.

Blandt de øvrige optagne er også andre, som har samarbejdet med DR gennem de senere år. Den færøske sangerinde, musiker og komponist Eivør Pálsdóttir, som har udgivet album og turneret med DR Big Band, er kommet i bogen, og det samme er komponisten Frans Bak, som både har skrevet musikken til DR-dramaserierne ’Forbrydelsen’ og ’Nikolaj og Julie’.

Sidste år blev to DR-medarbejdere optaget i værket, der også bliver udgivet i en digital udgave, som rummer samtlige biografier på de cirka 30.000 personer, som har været skildret, siden Kraks Blå Bog kom første gang i 1910. I 2017 var det DR2-vært Signe Molde og politisk korrespondent Christine Cordsen, der blev ”blå”.