Fire nye DR-medarbejdere er kommet i Kraks Blå Bog

Torsdag udkommer Kraks Blå Bog med biografier over betydningsfulde danskere, og blandt 116 nye navne i bogen er fire medarbejdere fra DR. Læs deres reaktioner her.

Camilla Rozenfeld, Ane Cortzen, Anders Kern Boje og Anne Stolpe. Foto: DR. Collage: Frida Næsted.

Det er et ældre opslagsværk, der netop har fået et ansigtsløft – eller måske snarere 116 af slagsen. Kraks Blå Bog er udkommet siden 1910, og i årets udgave er der 116 nye personer.

Fælles for de nye optagne er, at de sætter et aftryk i eller på det danske, færøske eller grønlandske samfund. Det er personer, der alle er med til at sætte dagsordenen inden for erhvervslivet, i kulturlivet og i det offentlige.

Årets trykte udgave indeholder 8.418 biografier over nulevende personer, mens den digitale version på blaabog.dk rummer samtlige biografier på de omkring 30.000 personer, der har været i Kraks Blå Bog gennem tiden. Det skriver Gads Forlag i en pressemeddelelse.

I år er der fire nye DR-navne i det 1.689 sider store opslagsværk: Camilla Rozenfeld, chef for DR Trekanten og DR Syd, Anne Stolpe, chef for DR Fyn, vært Ane Cortzen og Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder.

En kæmpe holdindsats

Til dr.dk/omdr fortæller de to distriktschefer om optagelsen i Blå Bog:

- Det tager jeg som et skulderklap til hele DR Nyheder og vores arbejde for at understøtte demokratiet med uafhængig og troværdig information og kritisk journalistik fra og om hele Danmark. Herunder dækningen af kommunalpolitik, som er min store interesse. Det er en kæmpe holdindsats, siger Camilla Rozenfeld.

Anne Stolpe fra DR Fyn siger:

- Jeg er glad for, hvis den anerkendelse kan være med til at sætte fokus på vigtigheden af god regional og lokal journalistik, og at vi som medier altid husker at tage udgangspunkt i folks hverdag, og hvad nyhederne konkret betyder i dagligdagen.

Ane Cortzen, der er aktuel med en ny sæson af ’Er der en arkitekt til stede?’ fra den 21. august, siger:

- At blive optaget i Kraks Blå Bog giver mig fornemmelsen af et roligt klap på skulderen, uddelt af en ældre herre i tweed.

Det er ikke alle, der kan komme i Kraks Blå Bog. Betingelsen for optagelse er, at man er fagligt dygtig og anerkendt inden for sit område og dermed har en markant, positiv indflydelse på det danske samfund.

Redaktionen bag Blå Bog består af et internt redaktionsudvalg støttet af cirka 35 eksterne konsulenter fra forskellige fagområder. Konsulenterne er folk med centrale embeder i erhvervslivet, kulturlivet og den offentlige sektor. De arbejder under anonymitet, uden honorar og kender ikke hinanden. Konsulenterne rådgiver om, hvilke personer, der har faglig betydning og indflydelse i det danske samfund.