"Fjernsyn for dig" får ny sendetid

Fra nytår starter børneudsendelserne på DR1 klokken 17.30 i stedet for klokken 18.00.

Bamse, Kylling og Ælling bliver nogle af de første, der kan ses i den nye sendetid klokken 17.30. (Foto: Ulla Voigt)

Fra den 1. januar er der børnefjernsyn på DR1 allerede klokken 17.30 i stedet for som i dag klokken 18.00. Fra nytårsdag bliver ’Fjernsyn for dig’ rykket frem, og med børneudsendelse klokken 17.30 og det nye ’Aftenshowet på DR1’ klokken 18.00 får danskerne dermed mulighed for en ny start på aftenen.

Ændringen imødekommer samtidig en stor efterspørgsel fra småbørnsforældre, der ikke altid har været glade for overgangen mellem ’Fjernsyn for dig’ og TV-Avisen, som kan have billeder og historier, der ikke er egnede for børn.

"Overgangen fra ’Fjernsyn for dig’ til den blødere aktualitet i ’Aftenshowet på DR1’ kan ses af hele familien. Det, håber vi, kan kompensere for, at vi er inde at røre ved tusindvis af danske børnefamiliers daglige rutine. Vi har stor respekt for rutinerne, men vi håber, at familievanerne kan ændre sig, så børnene kan nyde ’Fjernsyn for dig’, som de plejer - nu bare klokken 17.30 hver dag," siger DR1-chef Ulla Pors Nielsen.

I den første uge af januar vil det blandt være nye afsnit af ’Snip Snap Snude’, Hunnishow, Bamse og Fandango, der bliver sendt på det nye sendetidspunkt.

Facebook
Twitter