Flere åbne døre i DR

I forbindelse med udmeldingen om DR’s spare- og udviklingsplan i 2018 fortalte generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at DR var på trapperne med en såkaldt åbenhedspakke. Den præsenteres fredag.

DR medvirker blandt andet i Folkemødet på Bornholm, og det er der fortsat planer om. Der kommer også en række nye dialogarrangementer. (Foto: Anders Beier)

DR har en ambition om at være lyttende i forhold til sin omverden og om at invitere endnu mere indenfor. Det skal nye tiltag hjælpe med at indfri i endnu højere grad end tidligere.

- Vi har i mange år haft åbent hus, rundvisninger, præsentation af indhold for producenter og andet, hvor vi inviterer ind i DR’s maskinrum. Vi ønsker ikke at være lukkede. Tværtimod. DR er til for os alle sammen, og vi vil gerne åbne dørene i endnu højere grad, hvis folk er interesserede, fortæller generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Ét af initiativerne er halvårlige pressemøder med eksterne journalister, der får indblik i DR’s programmer og indholdsambitioner de kommende seks måneder. Det første pressemøde løb af stablen den 16. januar.

- Pressemødet blev taget godt imod af eksterne medier, og over 30 journalister og fotografer viste interesse for at høre om vores overvejelser bag nye programmer. Den slags vil vi gøre mere af. For os bliver det en løbende proces med hele tiden at blive endnu bedre til at åbne døre i DR, forklarer Maria Rørbye Rønn.

Større indsigt

Nogle af de øvrige tiltag indebærer større indsigt i DR’s økonomi og programkategorier – hvilket ligger i forlængelse af public service-kontrakten – og en udbygning af DR’s opgave med at være i dialog med befolkningen.

- I 2017 var jeg og DR’s mediedirektør rundt ni steder i landet med ’DR Direkte’ for at lytte til, hvilke forventninger folk har til DR. Hvad de kan lide, og hvad DR kan gøre bedre. Det blev jeg klogere af, for jeg mødte mange mennesker med noget på hjerte. Turen viste mig, at vi i DR har gavn af mere dialog, og at det faktisk kan lade sig gøre at involvere bredt i debatten om public service, siger Maria Rørbye Rønn.

DR Direkte-arrangementer

DR Direkte-arrangementerne fortsætter, og der kommer flere forskellige arrangementer og møder til. Med dialogen vil DR gerne brede debatten med seerne, lytterne og brugerne mest mulig ud geografisk såvel som aldersmæssigt. Flere tiltag er blevet til efter input fra brugere og seer-og lytterorganisationer. De forskellige arrangementer og møder spænder indtil videre over:

DR Direkte – dialogarrangementer i alle DR’s ni distrikter

  • Interessentmøder i DR’s distrikter om det regionale indhold

  • Halvårsmøder for eksterne journalister

  • Halvårsmøder med lytter- og seerorganisationer

  • Et årligt arrangement for unge

  • DR Direkte på Folkemødet

  • DR Deler – såkaldte ’talks’ om udvalgte emner

Det er muligt at læse mere på www.dr.dk/møddr. Her vil der løbende komme datoer og beskrivelser af fremtidige dialogarrangementer og pressemøder samt eventuelle nye initiativer.

Facebook
Twitter