Flere skal giftes ved første blik

Programmet, hvor singler matches og bliver gift første gang, de ser hinanden, vender tilbage. Fra fredag kan du søge om at blive blandt deltagerne i den kommende sæson.

Katrine og Jakob var med i sidste sæson af 'Gift ved første blik'. (Foto: Snowman)

I kærlighedseksperimentet ‘Gift ved første blik’ indvilger singler i at indgå ægteskab med en person, de aldrig har mødt. På baggrund af fire eksperters observationer og samtaler med deltagerne, bliver de matchet i par og skal leve som mand og kone i fem uger, hvorefter de skal beslutte, om de vil forblive gift, eller om de vil skilles.

Da sidste afsnit i sæson to blev sendt på DR1, var der over en million seere, der fulgte med, og nu får seerne mulighed for at følge kommende deltagere i programmets tredje sæson.

Ligesom i sidste sæson består ekspertpanelet af psykolog Annemarie Bergholt, psykolog Gert Martin Hald, antropolog Trine Demant og sognepræst Michael Brautsch.

De samme eksperter er valgt til den kommende sæson, fordi de hver besidder forskellige kompetencer og erfaringer til eksperimentets matchning af parrene, forklarer Pil Gundelach Brandstrup, som er kanalchef for DR1.

Flere samtaler med eksperterne

Det er dog ikke alt, der kommer til at foregå som i de to tidligere sæsoner af programmet.

I den kommende sæson bliver eksperterne tættere knyttet til parrene og vil være mere i kontakt med dem i forløbet, end de før har været. Det sker på baggrund af de erfaringer, de har gjort sig i de to tidligere sæsoner af programmet, siger Pil Gundelach Brandstrup.

"Et eksempel på en konkret ændring er, at deltagerne inden deres bryllupsrejse nu kommer til at have en samtale med psykologen om, hvorfor lige de to er blevet matchet, og hvorfor de passer sammen. Det håber vi vil gøre, at det bliver nemmere for parrene at forstå dem selv og hinanden, og at de måske også vil være mere åbne over for hinanden og deres styrker og svagheder som par," siger hun.

Kærlighed er stadig akuelt

Selvom ‘Gift ved første blik’ startede som et eksperiment i første sæson på DR3, har programmet stadig eksistensberettigelse i en tredje sæson, mener Pil Gundelach Brandstrup.

"Kærlighed, parforhold, og hvordan man finder sin partner er stadig et aktuelt tema. Omkring hver tredje voksen i Danmark er single, mange danskere har svært ved at finde kærligheden, og med tredje sæson af programmet håber vi fortsat med at kunne åbne debatten om, hvorfor det er så svært, og hvad der skal til for at finde kærligheden. Det vil vi gerne fortsat sætte fokus på," siger hun.

I sidste sæson var der cirka 400, der tilmeldte sig eksperimentet, og blandt dem endte otte med at blive de endelige deltagere. Nu har du muligheden for at tilmelde dig, hvis du er en modig single mellem 25-60 år.

Den nye sæson af ‘Gift ved første blik’ kommer på DR1 til efteråret.

Facebook
Twitter