Flere skal giftes ved første blik – nu på DR1

Det prisvindende kærlighedseksperiment ’Gift ved første blik’ vender tilbage i en ny udgave på DR1, efter det sidste efterår med stor succes blev søsat på DR3.

Foto: Snowman Productions (Foto: Snowman Productions)

I efteråret 2013 kunne seerne på DR3 følge parrene Martin og Mette, Jonas og Lykke samt Simon og Mie i den første udgave af kærlighedseksperimentet ’Gift ved første blik’.

Til efteråret vender ’Gift ved første blik’ tilbage i en ny udgave – denne gang på DR1.

”Vi vil gerne sætte fokus på vores værdier i forbindelse med kærlighed, parforhold og måden, vi finder vores partnere på. Det gjorde DR3 sidste efterår med dette spændende eksperiment, som vi nu gør større og bredere på DR1,” forklarer kanalchef Pil Gundelach Brandstrup fra DR1.

Derfor har tilrettelæggerne i castingen af deltagerne denne gang valgt at søge bredere end sidst, både geografisk og aldersmæssigt. Det betyder, at man nu søger singler i alderen 25-60 år fra hele landet, hvor man sidste gang kun søgte københavnske singler mellem 25 og 40 år.

Programmet er klar til noget større

’Gift ved første blik’ er det første DR3-program, som har vokset sig stort nok til at få plads på hovedkanalen. Det glæder DR3’s kanalredaktør Irene Strøyer.

”Vi er meget stolte af og tilfredse med at kunne sende et program videre i fødekæden. Det er et af de programmer, som har været med til at skabe kanalen DR3, og vi har været glade for at lave det. Nu er det tid til at give faklen videre til DR1 – og det gør vi med stor stolthed og glæde,” siger Irene Strøyer.

Om baggrunden, for at DR1 nu også kaster sig over kærligheden på den måde, siger Pil Gundelach Brandstrup:

”Programmets omdrejningspunkt er længslen efter tosomhed, og det er noget, der rører alle, og som har en almengyldig interesse. Derfor er ’Gift ved første blik’ et format, der kan ramme den brede befolkning.”

Et samfundseksperiment

’Gift ved første blik’ er et kærlighedseksperiment, hvor man går videnskabeligt til værks for at udfordre samfundstendensen, at op imod 1,5 million danskere lever som singler og har svært ved at finde kærligheden. Eksperimentet går ud på, at man lader fire eksperter finde frem til de perfekte matches og danne de par, som skal giftes.

Ekspertpanelet består af en sognepræst, to psykologer og en antropolog. De skal med udgangspunkt i hvert deres ekspertområde bidrage til at danne de potentielt perfekte matches. Parrene møder ikke hinanden, før de skal giftes.

”Eksperterne skal være med til at give de medvirkende et mere præcist udgangspunkt for at finde en partner, end når man møder en totalt fremmed i byen eller på en blinddate. Man kan selvfølgelig aldrig være sikker på, at folk finder kærligheden, men vi tror på, at det her giver et bedre udgangspunkt,” siger producent og redaktionschef på programmet Maya Albana.

’Gift ved første blik’ er ikke gået ubemærket hen udenfor Danmarks grænser. På nuværende tidspunkt er programmet således solgt til 15 lande rundt om i verden, heriblandt Australien, Tyskland, Frankrig og Belgien.

Facebook
Twitter