Fødselaren DR3 og Lars Mikkelsen havde for alvor noget at fejre

DR3 sikrede sig tre priser og skuespilleren Lars Mikkelsen havde alene en aktie i tre, da TV Prisen 2018 lørdag aften blev uddelt.

  • DR3 sikrede sig prisen for bedste karakterdrevne serie med ’Prinsesser fra blokken'. (Foto: DR Ung © Type 2)
  • Lars Mikkelsen havde en aktie i hele tre priser - både to til 'Historien om Danmark' og en for dramaserien 'Herrens Veje' (Foto: DR © Type 2)
1 / 2

Selv om det først er søndag, at DR3 har fem års fødselsdag, havde DRs tv-kanal til den yngre del af befolkningen for alvor noget at fejre allerede lørdag aften i København, hvor der faldt både statuetter og ros af til fødselaren. Da var den danske TV-branche trukket i det stiveste puds for at fejre det seneste års bedste indhold og de bedste personlige præstationer på skærmen, og her klarede DRs kanaler sig godt i kampen.

TV-Prisen 2018 blev holdt i Tivoli Hotel & Congress Center i København med komikeren Ane Høgsberg som vært, og 11 ud af de 24 priser, der blev uddelt ved branchefesten, gik til DR-programmer, DR-værter og DR-tilrettelæggere. DR3 sikrede sig både prisen for bedste karakterdrevne serie med ’Prinsesser fra blokken’ og bedste reportageserie for serien om den såkaldte sugardater ’Gina Jaqueline’. Derudover hentede kanalen også prisen for ’Bedste crime’ for ’Morderen på den hvide hest’ om Mariann Poulsen, der giftede sig med Peter Lundin, der er en af Danmarks mest berygtede mordere.

I det interne regnskab i DR fik DR1 fire priser, DR3 fik tre, DR2 hentede to, mens DR Ultra fik en, ligesom en DR-medarbejder modtog en ærespris.Mikkelsen både med i drama og historiesatsning Ikke mindst for skuespilleren Lars Mikkelsen blev prisuddelingen en stor aften, idet han havde en aktie i hele tre af priserne.

DRs store historiesatsning i 2017 – ’Historien om Danmark’, hvor han var vært, hentede både ’Seerprisen’ og prisen som ’Årets nyskabelse – fakta’. Men ikke nok med det. Lars Mikkelsen havde også hovedrollen i DR1-dramaserien ’Herrens Veje’, som samtidig blev kåret som ’Årets TV-serie’.

DR var allerede på forhånd sikker på ikke at skulle gå tomhændet fra festlighederne. I kategorien ’Bedste børneprogram’ var samtlige otte nominerede programmer fra DR – nemlig ligelig fordelt mellem fire fra DR Ramasjang og fire fra DR Ultra. Her blev det DR Ultras serie ’Klassen’, der stak af med TV-Prisen. Serien er ikke uvant med priser, da den også modtog en Prix Europa og en Nordic Kids Award i efteråret. Fra DR2 blev både Jonatan Spangs satireprogrammer ’Tæt på sandheden’ og dokumentaren ’De sidste mænd fra Aleppo’, som netop er blevet nomineret til en Oscar, hædret, og det samme blev for eksempel DR1’s serie ’De skjulte talenter’ om autistiske menneskers særlige evner. ’Årets Otto’ går til en person med en længere karriere i TV-branchen, som man ønsker at hædre for indsatsen. Prisen er opkaldt efter DRs mangeårige radio- og tv-vært Otto Leisner, der tidligere på måneden kunne være fyldt 101 år. I år blev det journalisten og dokumentaristen Poul-Erik Heilbuth, der i en lang årrække har lavet dokumentarer for DR og inden da var kendt i 1980’erne for at lave ’Radio Rita’ på P3. Det er Producentforeningen, der står bag TV-Prisen, som har været uddelt siden 2000, og aftenen blev også god for TV 2-familien, der sikrede sig ni tv-priser.

De fik de 24 priser:Bedste aktualitetsprogram: ’Operation X’, TV 2 Nyhederne for TV 2Bedste børneprogram: ’Klassen’, DR Danmark B&U for DR UltraBedste crime: ’Morderen på den hvide hest’, DR Ung for DR3Bedste dokumentar: ’De sidste mænd i Aleppo’, Larm film/Aleppo Media Center, Kloos & Co. Medien for DR2Bedste event: ’Zulu Comedy Galla 2017’, Pipeline Production for TV 2 ZuluBedste factual entertainment: ’Danmark imod Østeuropa’, STV Production for TV 2Bedste faktaserie: ’De skjulte talenter’, DR Danmark og DR Dokumentar for DR1Bedste gameshow: ’5. halvleg’, Snowman Productions for Kanal 5Bedste indhold på flere platforme: ’Natholdet’, Pineapple Entertainment for TV 2Bedste karakterdrevne serie: ’Prinsesser fra Blokken’, DR Ung for DR3Bedste konkurrencedrevne realityserie: ’Landmand søger kærlighed’, Blu for TV 2Bedste livsstilsprogram: ’Den perfekte opdragelse?’, Koncern TV- og Filmproduktion for TV 2Bedste nyhedshistorie: ’Ældrepleje – Lis Fisker Knudsens mor var ved at dø’, TV 2 Nyhederne for TV 2Bedste onlineformat: ’Sat Af’, TV3 Sport for ViafreeBedste reportageserie: ’Gina Jaqueline’, Pineapple Entertainment for DR3Bedste satire/comedy: ’Tæt på sandheden’, Small Shoes for DR2Bedste sportsprogram: ’Superliga Backstage’, Discovery Networks Denmark for Canal 9Bedste TV-serie: ’Herrens Veje’, DR Drama for DR1Bedste underholdning: ’Toppen af poppen’, Mastiff for TV 2Årets nyskabelse – fakta: ’Historien om Danmark’, DR Kultur for DR1Årets nyskabelse – underholdning: ’Boligkøb i blinde’, Snowman Productions for TV3Seerprisen: ’Historien om Danmark’, DR Kultur for DR1Årets vært: Lasse Sjørslev, TV 2 NewsÅrets Otto: Dokumentaristen Poul-Erik Heilbuth, DR

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter