Følelser, farver og fantasi: Kom med til sommerfestival

DR Kor og Orkestres Sommerfestival 2018 foregår i juni og har til formål at lære børn om musik, sang og dans. Ved slutningen af hver festivaldag skal børnene synge sammen i Koncertsalen.

DRs Kor og Orkestre og kendte Ramasjang værter slår dørene op til DR Sommerfestival. Her kan du komme til sangworkshop med DRs kor, tegne med Jacinta, lave gymnastik til klassiske toner og synge med Silja og DR Symfoniorkestret og meget, meget mere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Om ikke så længe er det tid til DR Sommerfestival 2018, hvor børn og deres forældre får muligheden for at komme helt tæt på musik og instrumenter. DRs kor og orkestre samt de populære Ramasjang-værter Jacinta, Silja og Katrine slår dørene op til to festlige og farverige dage fra den 16.-17. juni i DR Koncerthuset.

Til festivalen er det muligt at høre musikken fra ’Luk op, luk i’-programmerne på Ramasjang, komme til sangworkshop med DR Spirekoret og DR Vokalensemblet, tegne med Jacinta, lave gymnastik til klassiske toner og synge med Silja og DR Symfoniorkestret og prøve orkestrets instrumenter.

Projektleder Karen Skriver Zarganis fortæller:

”Vores tre Ramasjang-værter åbner ind til børnenes univers, så der kan dannes en bro mellem børnene og musikken. Alle, der kommer, skal være med til at synge og øve sange, og så kan man lytte til en masse dejlig musik spillet af vores dygtige orkester. Koncerterne varer 20 minutter, så børnene kan holde koncentrationen, inden de skal ud og prøve sjove instrumenter,” siger hun og tilføjer:

”Vi har lavet DR Sommerfestivalen, så børn kan få et spændende og kreativt legerum med musik og gymnastik”

Hvorfor er det vigtigt at lære børnene om klassisk musik?

”Det er ikke bare klassisk musik, vi vil vise børnene. Det er musik i det hele taget. Der er så mange ting i musik: Farver, fantasi og følelser, og vi har brug for det som mennesker. Så vi vil gerne inspirere til, at børnene måske selv begynder at spille på et instrument eller synger noget mere. Måske sammen med deres forældre,” siger Karen Skriver Zarganis.

Sang kommer fra hjertet

Et af de mange spændende tilbud til DR Sommerfestivalen er sangworkshoppen med kordirigenterne Clara Smedegaard og Susanne Wendt i spidsen. Her skal børnene forberede og øve sig på tre sange, der er trukket fra den danske sangskat, og som de skal synge til koncerten senere på dagen sammen med DR Symfoniorkestret, DR Spirekoret og Silja og gerne også deres forældre.

”Workshoppen er til for at komme ud med sangglæden. Sang kommer helt inde fra hjertet, og man skal ikke holde det inde. Jeg synes, det er vigtigt, at introducere børnene til sang, fordi det er noget, som alle har muligheden for at kunne. Vores stemme er et instrument, vi alle sammen går rundt med i kroppen,” siger Clara Smedegaard og fortsætter:

”I musik og sang ligger der en fælles historie og kultur, som børnene skal stifte bekendtskab med. Det er noget, der er eviggyldigt for alle aldre. Musik kræver nemlig ikke et sprog. I stedet handler det om at mærke efter de følelser, der bliver vækket, når man laver eller lytter til musik,” siger Clara Smedegaard.

Sangworkshoppen er også blevet holdt ved de tidligere festivaler og med stor succes. Mange børn deltager og for flere af dem, er det deres første rigtige møde med sang og bevægelse. Clara Smedegaard håber på, at børnene i mødet med de jævnaldrende sangere fra DR Spirekoret vil blive inspireret til at synge videre selv.

Læs mere omkring Sommerfestivalen, og hvordan du kan få billetter via dette link.

Facebook
Twitter