Følg fodbold-EM og meget andet på ferien: Sådan kan du se DRTV i det meste af Europa

Ved at logge ind på DRTV og bekræfte, at du har dansk bopæl, kan du se alt indhold på DRTV, når du opholder dig i mange europæiske lande.

  • Selv om du er på farten i Europa, kan du godt følge med på DRTV, hvis bare du logger ind. (Foto: Uffe Weng)
  • Hvis du logger ind på DRTV, er der blandt andet mulighed for at følge Henrik Liniger, Tina Müller og Arnela Muminovic, når de rapporter og sender direkte fra kvindernes fodbold-EM resten af juli. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)
1 / 2

Du kan sagtens følge med i kvindernes EM i fodbold eller nappe den tidlige TV Avisen direkte – også selv om du sidder på en græsk taverna eller bor på en italiensk campingplads her i sommer.

Ved at logge ind på DRTV og bekræfte med dit NemID eller MitID, at du har dansk bopæl, kan du se alt indhold på DRTV, når du opholder dig i et andet såkaldt EØS-land. EØS står for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, og det bygger på en aftale mellem EU og Norge, Island og Liechtenstein. Med andre ord betyder det, at du kan se det fulde indhold på DRTV i Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. Hvis du altså har bekræftet, at du bor i Danmark.

Du kan nå at verificere på farten

Du kan både verificere din konto, inden du drager afsted på ferie, eller mens du er på farten. Og skulle du være en af dem, der stadig bøvler med at komme på MitID, er håbet heller ikke ude. NemID og MitID fungerer begge i login-systemet i en periode.

I de øvrige lande i verden kan du fortsat se en stor del af DRTV’s on demand-indhold – for eksempel masser af DR’s egenproducerede programmer. Det kan du også, hvis du befinder dig i et EØS-land og ikke ønsker at logge ind og verificere dig med NemID/MitID.

Lige nu virker verificeringen alene på mobiltelefoner, tablets eller internetbrowsere, men DR arbejder på at gøre det muligt at se DRTV på endnu flere platforme.

Muligheden for at se DRTV i det meste af Europa fik alle i 2021 – faktisk lige op til EM-fodboldslutrunden for mænd, der blandt andet blev holdt i Danmark.