Folkemødet på Bornholm flytter ud til hele Danmark

Også i år sørger DR for, at hele Danmark kan være en del af Folkemødet på Bornholm - også hvis man ikke selv har taget turen til klippeøen.

DR er også til stede ved årets Folkemøde på Bornholm, selvom arrangementet bliver påvirket af folketingsvalget. (Foto: Maja Dige Christensen)

I næste uge er der for femte gang Folkemøde på Bornholm, som denne gang står i folketingsvalgets tegn. Borgere, politikere og organisationer møder hinanden under åben himmel, i store telte og på molen i Allinge for at diskutere samfundets udfordringer til Danmarks største politiske festival.

Også i år sørger DR for, at hele Danmark kan være en del af Folkemødet på Bornholm – også hvis man ikke selv har haft mulighed for at tage turen til klippeøen.

For DR sender mere end 20 radioprogrammer og tv-indslag fra Folkemødet. Eksempelvis sender ’Danmark Direkte’ på P4 live fra Bornholm og giver lyttere fra hele Danmark mulighed for at bestemme indholdet i programmet og dermed også direkte blive en del af Folkemøde-debatten. Både TV-Avisen og DRs nyheder for børn ’UltraNyt’ dækker også Folkemødet, og på dr.dk og via de sociale medier opfordrer DR under overskriften #DRdinstemme folk i hele landet til at deltage i de mange politiske debatter.

DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup glæder sig til Folkemødet og siger: ”Folkemødet er et helt unikt demokratisk mødested, hvor tusindvis af borgere, politikere, organisationer og græsrødder samles for at diskutere samfundets udfordringer. Det er politik, når det er bedst. I år foregår Folkemødet midt under valgkampen, hvilket på den ene side breder den politiske debat ud i hele landet, og på den anden gør debatterne på Bornholm endnu mere relevante. Derfor bliver DRs dækning af Folkemødet i år et supplement til vores intense valgdækning på alle kanaler,” siger Ulrik Haagerup og tilføjer:

”Vi følger i hele valgkampen partilederne 24 timer i døgnet, så når de optræder på Folkemødet, er vi helt tæt på dem. Samtidig dækker vi en række af de mange debatter og stiller direkte om til både radioudsendelser, valgkanalen DR2, TV-Aviserne og ’Kandidaterne’ på DR1. Samtidig vil vi som noget nyt give deltagerne på Folkemødet mulighed for at blande sig direkte i valgkampen gennem #DRdinstemme på dr.dk og de sociale medier,” siger Ulrik Haagerup.

DR på Midtermolen i Allinge

For de besøgende på Bornholm vil der være rig mulighed for spændende DR-oplevelser på DRs scene på midtermolen i Allinge Havn. Deltagerne i Folkemødet kan blandt andet opleve P1-debat live, satire med ’Selvsving’, musikquiz med landets ungdomspolitikere og ’Ultranyt’. Det er også muligt at møde DRs ledelse på Bornholm eller deltage i debatmøde med DR-værten Anders Agger og DRs etikchef Inger Bach om de mange etiske overvejelser bag tv-programmer. DR er også til stede i ’Kulturens Telt’, hvor Adrian Hughes inviterer til quiz om klassisk musik.

Mange arrangementer på Folkemødet er ændret efter udskrivelsen af folketingsvalget, og også DR har justeret programmet grundet folketingsvalget. En opdateret programbeskrivelse findes på folkemødet.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter